Teknoloji

LG 2013’ün ilk çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı

lg coronavirus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’ün ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan şirketler arasına LG de katıldı. Şirket yılın ilk üç aylık döneminde 10.3 milyon akıllı telefon satışıyla bir rekorun altına imza atarken, çeyreği 322.88 milyon dolarlık faaliyet kârıyla kapattı. Net kârını 20.30 milyon dolar açıklayan LG, gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 6.8 artırdı ve 13.01 milyar dolar gelire ulaştı.

lg-logo-190612

LG’nin önemli birimlerinden biri olan Ev Eğlencesi Bölümünün gelirleri plazma TV ve IT ürünlerine olan ilginin azalması nedeniyle çeyreği gelir kaybıyla kapattı. Bölümün bu dönemdeki geliri 4.77 milyar dolar olurken, faaliyet kârı 27.68 milyon dolar olarak gerçekleşti. LCD TV satışlarının Avrupa, Çin, Bağımsız Devletler Topluluğu gibi pazarlarda artması ve yeni görüntü teknolojilerinin devreye girmeye başlaması nedeniyle LG Ev Eğlencesi Bölümü önümüzdeki döneme biraz daha iyimser bakıyor.

LG’nin büyük önem verdiği Mobil İletişim Bölümü ise 2013’ün ilk çeyreğinde gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28.5 artırarak, 2.96 milyara yükseltti. Bu yükselişte Optimus G, Optimus G Pro, Optimus L serisi ve Nexus 4’ün gösterdiği performanslar önemli rol oynadı. Faaliyet kârını bir önceki yıla göre dörde katlayan birim, çeyreği 122.69 milyon dolar kâr ile tamamladı. Şirketin Beyaz Eşya Bölümü gelirlerini bir önceki yıla yüzde 11 artırarak 2.59 milyar dolara çıkartırken, Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü de gelirini 1.14 milyar dolara yükseltmeyi başardı.

İLGİLİ HABERLER