Teknoloji

GoPro Karma drone’unun piyasaya çıkışını erteledi

gopro karma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro karmaGoPro, 2016’nın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirketin çizdiği tablo ise oldukça kasvetli gözüküyor. GoPro’nun gelirleri, 2015’in aynı dönemine göre yüzde 49.5 oranında gerilerken; bir önceki yıl 22 milyon dolar kâr elde eden şirket, 2016’nın ilk çeyreğini 121 milyon dolar zararla tamamladı. GoPro Karma adını taşıyan drone’unun çıkışının da yıl sonuna ertelendiğini duyurdu. Karma’nın yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanmıştı.

2015, GoPro açısından hayal kırıklıklarıyla dolu bir yıl olmuştu. Şirket, 2015’te toplam 6.6 milyon kamera sevkiyatı gerçekleştirerek kendi adına bir rekor kırsa da, dördüncü çeyrekte yaşanan sıkıntılar 2014’ün aynı dönemine kıyasla 200 milyon dolar daha az gelir elde edilmesine yol açmıştı. 2015’in başlarında yeni kamerası Hero 4 Session’ı görücüye çıkaran GoPro, satışların iyi gitmemesi nedeniyle kameranın fiyatını neredeyse yarıya indirmişti. Şirket yıl içinde ürün portföyüne uygun fiyatlı başka kameralar eklese de, daha sonra bu cihazların üretimini sonlandırmıştı. Bu hamlenin GoPro’ya maliyeti ise 57 milyon dolar oldu.

Drone’lar, 360 derece görüntü kaydı yapabilen kamera kurulumlarıyla birlikte GoPro için yeni bir büyüme alanı olma potansiyeli taşıyor. Şirket, Omni VR donanımıyla çekilen ilk görüntü örneklerini de kamuoyuyla paylaştı. Sanal gerçeklik başlıklarının giderek popüler hâle gelmesi, Omni VR’ın talep görmesi için uygun bir zemin hazırlıyor.

GoPro Karma ve Omni VR ile mali bilançolarını yeniden düzeltebileceği bir performans sergilemeyi amaçlıyor. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER