Teknoloji

LG 173 inçlik micro LED TV’yi IFA 2018’de sergiliyor

lg micro led tv ifa 2018

lg micro led tv ifa 2018

LG, Berlin’de düzenlenen IFA 2018‘de Samsung’un daha önce sergilediği 146 inçlik “The Wall”dan daha büyük olan devasa ekranını sergiliyor.

Köşeden köşeye 173 inçlik, yani 4,4 metrelik uzunluğa sahip olan LG’nin devasa TV’si micro LED ekran teknolojisini içeriyor ve modüllerden oluşuyor. LG, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ekran büyüklüğünü ayarlama imkanına sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Şirketten gelen açıklamada, bu ekranın boyutunun kullanıcı ihtiyaçlarına göre özelleştirilmeye imkan verdiği, böylelikle devasa ev sinema ortamlarına yerleştirileceği belirtildi. LG, bu ekran için “devrimsel” tanımlamasını yapıyor, ancak bırakın çözünürlüğü, hakkında herhangi bir detay vermiyor.

Bu arada LG, IFA 2018’de ilk 8K OLED TV’sini de sergiliyor, ancak ondan daha büyük boyutlu micro LED TV muhtemelen daha düşük çözünürlüğe sahiptir.

LG, 173 inçlik micro LED ekranın bağımsız pikselleri oluşturan mikroskobik LED dizileri içerdiğini belirtti. Micro LED ekran teknolojisi ışık yayan çok küçük diyotları kullanıyor. OLED gibi, bu da kendiliğinden ışık yayan bir görüntü teknolojisi, yani her piksel kendi ışığını oluşturuyor. Herhangi bir arka aydınlatma birimi gerekmiyor.

Bu teknolojinin OLED’den çok daha yüksek parlaklığa ulaşabildiği söyleniyor. Ancak burada esas zorluk microLED dizisini inceltmek oluyor. Bu nedenle Samsung ve LG‘nin gerçek oturma odalarına sığacak büyüklükte micro LED TV‘ler sergilemek yerine daha büyük boyutlu ürünleri duyurduğunu görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER