Teknoloji

Lexar 900 dolarlık fiyatla satılacak 256 GB kapasiteli SDXC kartını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

64 GB kapasiteli SD kartların bile genel kullanım bulamadığı bir ortamda Lexar şartları zorlamaya devam ediyor. Şirketin Lexar Professional 400x SDXC UHS-I adlı yeni Secure Digital (SD) kartı SDXC standardına bağlı kalarak küçük plastik kasası içinde 256 GB gibi yüksek kapasiteli bir depolama alanı sunuyor.

Çoğunlukla tam kare fotoğraf veya 1080p HD video çeken Profesyonel fotoğrafçıları ve video çekenleri hedefleyen 256 GB’lık yüksek kapasiteli SD kartı minimum 60 MB/s okuma hızını vadeediyor. Ekim ayında yurt dışında piyasaya çıkacak olan kart için yaklaşık 900 dolar istenecek olması birçoklarının oldukları yerde kalmasına neden olacaktır. Aslında 256 GB’lık SD kart birçok kişi için fotoğraf makinesinde veya video kamerada kullanılmaktan çok bilgisayarların SD kart yuvalarını ek depolama alanı olarak değerlendirmeyi sağlayacak bir araç da olabilir. Ancak onlar için de 900 dolarlık fiyat kısıtlayıcı bir faktör olacaktır.

Zaten PetaPixel sitesi de 256 GB’lık bu kart için 900 doları tek seferde ödemektense birkaç düşük kapasiteli SD kart satın alıp toplam 256 GB’lık kapasiteye ulaşmanın daha ekonomik olacağına dikkat çekiyor. Bu arada 256 GB kapasiteli SDXC kartının delice olduğunu düşünenler için SDXC formatının teoride 2 TB’ye kadar belleği depolayabildiğini de hatırlatalım. Yani, 2 TB’lik kartları görecek olursanız hiç şaşırmayın.

İlgili >> PetaPixel

İLGİLİ HABERLER