Teknoloji

Pandemi döneminde yıldızı parlayan sinema odaklı sosyal ağ Letterboxd’ın çoğunluk hissesi satıldı

letterboxd

Pandemi döneminde yıldızı parlayan sinema odaklı sosyal medya platformu Letterboxd’nin yeni bir sahibi var. Kurucu ortak Matthew Buchanan, bir risk sermayesi şirketi olan Tiny’nin platformun yüzde 60 hissesini satın aldığını duyurdu. The New York Times’ın haberine göre, söz konusu anlaşma şirkete 50 milyon doların üstünde değer biçiyor. Buchanan ve diğer kurucu ortak Karl von Randow, azınlık hissedar pozisyonlarını yeni dönemde de koruyacak. “Çok az şey değişecek” mesajını veren ikili platformu yönetmeyi sürdürecek.

2011’de kurulan Letterboxd, “bağımsız” kalabilen nadir sosyal ağlardan biriydi. Pandemi döneminde kapanmalar sırasında izleyecek yeni şeyler bulmak isteyen pek çok kullanıcının katıldığı platform, insanların sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamalarına da yardımcı olmuştu. Platformun mevcut aktif kullanıcı sayısı 10 milyon civarında.

Amazon’un sahibi olduğu IMDb’nin karmaşasından yoksun olan web sitesi ve uygulama; eleştiri yazmak ve okumak, filmleri derecelendirmek, izleme listeleri oluşturmak ve diğer meraklılarla sosyalleşmek isteyen film meraklılarına adeta bir cennet sundu.

Platformun kurucu ortakları, bu hamleyi büyük paralara satıştan ziyade bir büyüme fırsatı olarak nitelendiriyor. Buchanan ve von Randow’un imzasıyla paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tiny ile birlikte çalışmak bizim için ileriye doğru büyük bir adımı temsil ediyor. Bunu topluluğumuz için büyük bir kazanç olarak görüyoruz; Letterboxd’ın geleceğini, onu özel kılan DNA’dan ödün vermeden ek kaynaklarla sağlamlaştırmamıza olanak tanıyor.”

Letterboxd, televizyon dizilerini desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor

Platform şu anda televizyon dizilerini desteklemiyor ancak kurucular bu özellik için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. İkili bu özelliğin en doğru şekilde sunulabileceği zaman kullanıcılarla buluşacağının altını çiziyor. Bu yıl içinde Netflix ile iş birliğine giden şirket, Netflix’in önerilerini kullanıcılarına ulaştırmaya başlamıştı.

Konuyla ilgili olarak Tiny tarafından kuruculardan Andrew Wilkinson’ın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Uzun zamandır Letterboxd’ın büyük hayranları ve kullanıcılarıyız ve uzun vadede Matthew, Karl ve ekibin geri kalanıyla güçlerimizi birleştirmekten daha heyecanlı olamazdık. İzleyecek şeyiniz kalmadıysa bunun nedeni Letterboxd’ı henüz kullanmamış olmanızdır ve üstün keşif potansiyelinin büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER