Teknoloji

Lenovo’ya göre Windows 8’in kurtarıcısı tabletler olacak, ultrabook’ların zamana ihtiyacı var

Lenovo Windows 8 tabletlere güveniyor, bununla birlikte ultrataşınabilir bilgisayarların mevcut durumda rekabetçilikten uzak olduğunu düşünüyor. Şirketin ThinkPad birimi genel yöneticisi Dilip Bhatia Intel’in ultrataşınabilir bilgisayar hamlesiyle ilgili olarak henüz yolculuğun başında bulunulduğunu, bu nedenle henüz hedeflenen noktaya gelinmediğini söyledi.

ThinkPad şef tasarımcısı Arimasa Naitoh ise ThinkPad’i bir sonraki aşamaya taşımak için engelleri aşmaya devam edeceklerini dile getirirken bunun ThinkPad tasarımının değiştirileceği anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi. Lenovo, gelecekte varolmak için ThinkPad dizüstü bilgisayarların ötesinde bir şeyler üretmeye ihtiyacı olduğunun açık bir şekilde farkında görülüyor. Lenovo’dan söz konusu itiraf ThinkPad’in yirminci yıl dönümünün kutlandığı bir zamanda geldi.

Lenovo Windows 8 konusunda heyecanını fazlasıyla koruyor. Dilip Bhatia’ya göre dizüstü bilgisayar pazarında Windows 8’in yaygınlaşması biraz yavaş ilerleyecek, çünkü birçok kurumsal müşteri henüz yeni yeni Windows XP’den Windows 7’ye geçiş yapıyor. Bununla birlikte Bhatia tabletlerin Windows 8’in kurumsal pazarda yayılımda öncü rol üstleneceğini düşünüyor, üstelik birçok şirket daha şimdiden tabletlere olan ihtiyacını ortaya koymuş durumda. Lenovo’nun geçen hafta internete sızan ThinkPad tableti de şirketin Windows 8 tabletlerle ilgili düşüncelerini yansıtan bir ürün olabilir.

İlgili >> Computer World

İLGİLİ HABERLER