Manşetler

Üç arka kameralı Lenovo Z6 sonunda resmiyet kazandı

lenovo z6 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo Z6 Pro, geçtiğimiz nisan ayında tanıtılmıştı. Bu telefonu mayıs ayında tanıtılan Z6 Youth Edition izlemişti. Lenovo’nun bir süredir ipuçlarını verdiği standart Z6 modeli de sonunda resmen gözler önüne çıktı. Magnezyum metal alaşımı bir kasaya sahip olan telefonun arka paneli, 3D cam ile korunuyor. Panelde üç lensli bir kamera modülü bulunuyor.

Bu modülde ana kamera görevini 24 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. Bu lense 8 megapiksellik telefoto lens ve 5 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. 6.39 inç büyüklüğündeki OLED ekran ise 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Görüntü oranı 19.5:9 olan bu ekran, HDR10 ve DCI-P3 geniş renk gamı desteğiyle de dikkat çekiyor. Buna ek olarak, 120 Hz yenileme oranı da telefonun ekranının öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Lenovo Z6’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 730 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor. Söz konusu seçenekler; 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üzerine maksimum 512 GB depolama alanı daha eklemek mümkün oluyor.

lenovo z6 proLenovo Z6’da Android Pie işletim sistemini ZUI 11 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, 15W hızlı şarj desteğine sahip. Cihazın kutusundan ise 18W bir şarj adaptörü çıkıyor.

USB-C girişine ve 3.5 mm. kulaklık jakı barındıran Lenovo Z6, Bluetooth 5.0 desteği de sunuyor.

Lenovo Z6 için şimdilik sadece mavi renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Çin’de 1899 Yuandan (1547 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Ön siparişe çıkan telefon, 9 Temmuz itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER