Teknoloji

Lenovo Z5’in tanıtım tarihi ve daha fazla özelliği ortaya çıktı

lenovo z5

lenovo z5Lenovo’nun bir süredir çok konuşulan akıllı telefonu Z5’in şimdi çıkış tarihi de belli oldu. Şirketin başkan yardımcısı Chan Cheng, Lenovo Z5 ile ilgili ipuçları paylaşma konusunda epey hevesli görünüyor. Son olarak da Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden bu akıllı telefonun lansman davetiyesinin görüntüsünü paylaştı. Görsele göre, tanıtım etkinliği 5 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Cheng, bir başka paylaşımda da, Z5’in daha önce çıkarılmış olan ZUK serisi akıllı telefonların devamı olacağını kaydetti.

Şu ana kadar Lenovo Z5’in tasarımıyla ilgili ipuçları veren sadece iki adet fotoğraf gördük. Fotoğraflardan bir tanesinde telefon sol profilden çizilmiş biçimde görünüyor. Anlaşıldığı kadarıyla, telefonda çentiksiz ve ön yüzü tamamen kaplayan ekran tasarımı bulunacak. Böylelikle bu telefon, Xiaomi’nin Mi Mix modelinin tasarım dilini takip edecek.

Daha önce belirtildiği gibi, Lenovo bu telefonun yüzde 95’ten daha yüksek olacak ekran-gövde oranıyla övünüyor. Ne var ki, ön kameranın nasıl yerleştirileceği gizemini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda sensörlerin ve ahize hoparlörünün nereye konulacağını da bilmiyoruz.

Lenovo yöneticisinin paylaştığı bir başka ilginç ipucu da 4 TB’lık yerleşik depolama alanı oldu. Bu açıdan da telefon, bu kadar yüksek bir depolama kapasitesini sunan ilk ürün olacak. Amiral gemisi telefon olacağı için, içindeki işlemci de muhtemelen Snapdragon 845 olacaktır.

Cheng’in paylaştığı ve filigranlı kamera örnekleri de, telefonun iki arka kameraya sahip olduğunu ve portre modu içerdiğini gösteriyor. Dahası, Cheng’in söylediğine göre telefon tek şarjla 45 günlük bekleme süresine sahip olacak. Bu da telefonda devasa kapasiteye sahip bir pilin olacağı şeklinde yorumlanıyor.

Çerçevesiz ekranlı telefonlar içinde birinci nesil Xiaomi Mi Mix modeli çıtayı yüksekte tutuyor. Ancak Z5 ile birlikte Lenovo, birinciliği ele geçirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER