Manşetler

Lenovo gerçek anlamda tam ekranlı telefonunu ucundan gösterdi

lenovo z5 çizim

lenovo z5 çizimLenovo Başkan Yardımcısı Chang Cheng, Çin’in sosyal ağı Weibo üzerinde yeni telefonuyla ilgili bir ipucu paylaştı. Ekranı çok ince bir çerçeveyle çevreli olan, bunun dışında ön yüzde herhangi bir unsur barındırmayan bir telefon görüyoruz. Apple, iPhone X’un ön yüzünün tamamen ekranla kaplı olduğunu söylerken, Lenovo biraz daha ileri gidiyor ve çentiği de ortadan kaldırıyor.

Lenovo Z5 adıyla anılan cihazın çizimleri, telefonun yüzde 95 gibi etkileyici bir ekran-görüntü oranına sahip olacağı dedikodusundan sonra geldi. Cheng, Z5’in dört teknolojik yenilik de barındıracağını, 18 patentli teknolojiyi içereceğini de kaydetti. Ne var ki, detaylar için biraz daha beklememiz gerekecek. Özellikle Lenovo’nun ön kamera için nasıl bir çözüm geliştirdiği merak konusu olarak kalmayı sürdürecek.

Örneğin Mi Mix 2 modeli, yüzde 91.3 gibi bir ekran-görüntü oranına sahip ve bu açıdan sektörün en iyilerinden bir tanesi konumunda bulunuyor. Yine de bu telefonun ekranının alt kısmında, ön kamera için yerleştirilmiş bir çerçeve alanı var. Vivo’nun Apex adlı konsept cihazı ise kırpılmış çerçeveyi mümkün kılmak adına üst kısımda açılır kamera modülü içeriyor. Yine de telefonun OLED ekran kontrolörünün saklanması için bir kenar barındırıyor. Sadece Apple, OLED paneli kendi üstüne katlayarak yanak kısmının oluşmasını engelleyecek bir yol bulmuştu.

Son birkaç yıldır, modern telefonlarda çerçevesiz ekran tasarımları için bazı farklı teknolojiler tanıtılıyor. Ekran üstü parmak izi sensörleri en sonunda piyasaya çıkacak telefonlar için hazır hâle geldi. Aynı zamanda daha önce de, Xiaomi Mi Mix modelinde ultrason özellikli yakınlık sensörleri ve piezoelektrik kulaklık kullanılmıştı.

Lenovo, ana vatanından çıkan Hauwei, Vivo, Oppo ve Xiaomi gibi markalara karşı rekabette pek başarılı olmuşa benzemiyor. Şirketin tüm dünyanın dikkatini çekmesi için etkileyici bir telefona ihtiyacı var. Bakalım Lenovo Z5 bu konuda başarılı olacak mı, zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER