Manşetler

Lenovo Z5 Pro GT tanıtıldı: Snapdragon 855 işlemci, 6.39 inç ekran

lenovo z5 pro gt

Lenovo Batı’da Motorola markasını öne çıkarırken, ana vatanında akıllı telefon pazarında kendi markasıyla boy göstermeyi sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz ay ön paneli tamamen ekranla kaplanan ve ön kamera modülü yükselen, kızaklı bir mekanizmaya yerleştirilen Z5 Pro‘yu duyurmuştu. Z5 Pro, üst sınıf tasarımına rağmen, orta segment özellikler taşıdığı için arka planda kalmıştı. Lenovo Z5 Pro GT ile bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Pekin’de düzenlenen bir etkinlikte gözler önüne çıkan Z5 Pro GT için sunulan RAM seçenekleri 12 GB’ye kadar uzanıyor. Bunun akıllı telefon pazarı için bir rekor olduğunu belirtmekte fayda var. 12 GB RAM kapasitesine sahip versiyonda kullanıcılara 512 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti yer alıyor. Snapdragon 855’in varlığına rağmen, telefonda 5G desteğinin olmaması da göze çarpıyor.

Z5 Pro GT, ilk bakışta Z5 Pro ile aynı görünüyor. Ancak Z5 Pro’da ekranın etrafını kırmızı bir metal çerçeve kaplıyor. Arka kameraların etrafındaki kırmızı halkalar ve arka panelde cama eşlik eden karbon fiber doku da ayrıca göze çarpıyor. Akıllı telefonun önünde 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.39 inç AMOLED ekran bulunuyor. Telefonun arka kamera modülü 16 ve 24 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşuyor. Ön tarafta ise 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. 8 megapiksellik ikinci lensin kızılötesi özelliğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. 3350 mAh pil, çift nano SIM yuvası, 3.5 mm. kulaklık jakı ve USB-C girişi telefonun künyesindeki diğer özellikler arasında bulunuyor.

Telefonun ahize hoparlörü iki ön kameranın arasına yerleştirildiği için her görüşmede ön kameranın bulunduğu kızaklı mekanizmayı yukarıya kaydırmak gerekiyor.

Lenovo Z5 Pro GT için ön sipariş dönemi 15 Ocak 2019 itibarıyla başlayacak. Telefonun sevkiyatı içinse 24 Ocak tarihini beklemek gerekiyor. Lenovo Z5 Pro GT’nin 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu, Çin’de 2698 yuan (2093 TL) karşılığında satılacak. 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip en üst modelin fiyat etiketinde ise 4398 yuan (3412 TL) yazacak. Z5 Pro GT’nin Çin dışına açılıp açılmayacağı konusunda ise şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER