Teknoloji

Lenovo Android tabletleri Yoga Tab 3 ve Yoga Tab 3 Pro’yu tanıttı

lenovo-yoga-tab-3-pro-030915
Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo ve ünlü oyuncu Ashton Kutcher, geçtiğimiz yıl yerleşik video projektörü barındıran Android tablet Yoga Tablet 2 Pro için “işbirliği” yapmıştı. O dönemde pek çok kişinin kafasında “Bu tarz bir cihaza ihtiyacımız var mı?” sorusu belirmişti.

Görünen o ki, insanoğlunun bu tarz cihazlara olan ihtiyacı tahmin edilenden fazlaymış. Çünkü Lenovo 2015’te de Yoga Tab 3 ve 499 dolarlık Yoga Tab 3 Pro ile yolculuğuna devam ediyor. Ashton Kutcher’ın bu cihazların hazırlanmasında herhangi bir rolü olmadığını belirtmekte fayda var.

Üst segmentte konumlanan Yoga Tab 3 Pro, geçtiğimiz yılki modele kıyasla biraz daha küçük. Ekran boyutu 13 inç’ten 10 inç’e düşüyor. Böylelikle QHD ekranda daha yüksek piksel yoğunluğuna ulaşmak mümkün hâle geliyor.

Lenovo’dan yapılan açıklamada yerleşik projektörde de iyileştirmeler gerçekleştirildiği belirtildi. Daha canlı renklere kavuşan projektör, artık 70 inç’lik bir resmi yansıtabiliyor. Ses kalitesi de Yoga Tab 3 Pro’da odaklanılan alanlar arasında yer alıyor. Cihazın ön yüzüne yerleştirilen hoparlörler ve Lenovo’nun “sanallaştırılmış Dolby Atmos” olarak tanımladığı ses teknolojisi, çevre sesini tekrarlayabiliyor.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro, kutusundan (Netflix’in faaliyette olduğu ülkelerde) Netflix uygulaması yüklü olarak çıkacak. Video projektörün etkin kullanımı açısından Lenovo’nun Netflix tercihi oldukça yerinde gözüküyor.

Lenovo Yoga Tab 3
Lenovo Yoga Tab 3

Lenovo Yoga Tab 3 ise daha standart bir Android tablet kimliği taşıyor. Geçen yılki modele göre bazı görsel değişikliklerin gözden kaçmadığı tablette “Lenovo” logosunun yerini “Yoga” markası almış. Tabletin 8 inç ekranlı modeline sahip olmak için 169 dolar, 10 inç ekranlı modelini elde etmek içinse 199 dolar ödemek gerekiyor. 1200 x 800 piksel çözünürlüğünde ekran, ön yüzdeki hoparlörler, hareketler kontrol gibi özellikler barındıran tablet, tartıda 466 gram çekiyor.

8 inç’lik Yoga Tab 3, önümüzdeki ay satışa sunulacak. 10 inç Yoga Tab 3 ve Yoga Tab 3 Pro ise kasım ayı itibarıyla piyasada olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER