Teknoloji

Lenovo Yoga 900 güçlü Intel Skylake işlemcilerle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo-yoga-900-201015

Dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo da Windows 10 dizüstü bilgisayarlar şenliğine ilginç ürünlerle katılıyor. Bunlardan en fazla ilgi çekeni ise şirketin dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarları içinde gerçekten farklı bir yere sahip olacak yeni Yoga 900 oldu. Bu ürünü hem geleneksel dizüstü bilgisayar hem tablet hem de çadır modunda bir ekran gibi kullanabilirsiniz.

Altın renkli gövdesiyle hemen ilk bakışta dikkat çeken Lenovo Yoga 900’de Intel’in altıncı nesil Core i5 veya i7 Skylake işlemcileri çalışıyor. Bu yeni yongalar daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi sunuyor. 16 GB’ye kadar hafıza ve 512 GB SSD gibi donanımlar da işlemcinin yanına eklenebiliyor. Dolby Audio destekli stereo JBL hoparlörler de yüksek bir ses deneyimi vadediyor.

Yoga 900’ün 13 inç ekranı quad HD çözünürlüğe sahip. Daha önceki Yoga bilgisayarlarda bulunanlardan daha büyük bir izleme dörtgeni ve epey büyük bir klavye de mevcut. 1.27 kg. ağırlıklı ve 14.9 mm. kalınlıklı gövdesiyle Yoga 900 geçen yılın ürünü Yoga 3 Pro’dan biraz daha ağır ve hantal duruyor. Ancak bunun bir sonucu olarak Yoga 900 daha büyük bir pil barındırıyor. Lenovo bu modelin tek bir şarjla sekiz saate kadar çalışabileceğini belirtiyor, bu değer Lenovo Yoga 3 Pro’da 7.4 saatti. Bu arada Lenovo, Yoga 900’ün dünyanın en ince Core I dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarı olduğunu da iddia ediyor.

Tabii ki, Lenovo Yoga 900 Windows 10 ile çalışıyor ve kullanıcıların klavyeli kullanım ile tablet modu arasında kolaylıkla geçiş yapmasını sağlayan Continuum işlevini de destekliyor.

Lenovo Yoga 900 dün itibarıyla yurt dışında satışa sunuldu. Baz model için 1200 dolar civarında bir fiyata sahip olan Lenovo Yoga 900 gümüş, turuncu ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER