Teknoloji

Lenovo yeni Android telefonları Vibe Z2 ve X2’yi duyurdu

lenovo-vibe-z2-040914

Google’dan Motorola’yı satın alan Lenovo, piyasaya kendi markasını kullanarak yeni Android telefonlar sürmeye devam ediyor. Şirket son olarak Vibe serisine Z2 ve X2 adlarını taşıyan iki yeni model ekledi. Bu yeni modellerden Vibe Z2, şirket tarafından “selfie telefonu” olarak lanse ediliyor. 13 megapiksel arka kamerayı ön tarafta 8 megapiksel bir kamera destekliyor. Kameraları sadece megapiksel değerlerine göre yorumlamak pek mümkün olmasa da, Lenovo Vibe Z2’nin ön kamerasıyla diğer pek çok telefona kıyasla daha kaliteli selfie’ler çekmek muhtemel gözüküyor.

Kameraların dışında Lenovo Vibe Z2’de 64-bit, dört çekirdekli Qualcomm işlemci, 32 GB dahili hafıza, 5.5 inç’lik 720p ekran bulunuyor. 7.8 mm. kalınlığındaki telefonda çift SIM kart desteği ve LTE bağlantı özelliği de mevcut. 3000 mAh kapasiteli Vibe Z2’de ekran biraz hayal kırıklığı yaratsa da, geri kalan noktalarda telefon tatmin edici bir izlenim bırakıyor.

Daha kompakt bir cihaz olan Lenovo Vibe X2’de ise daha iyi bir ekran için Z2’de bulunan 8 megapiksel ön kameradan feragat edilmiş. 5 inç’lik 1080p bir ekran barındıran X2’ye gücünü MediaTEK’in sekiz çekirdekli M6595 işlemcisi sağlıyor. Lenovo işlemcinin sunduğu güç koruma özellikleri sayesinde Vibe X2’nin pil ömrünün uzadığına dikkat çekiyor. 13 megapiksel arka kamerayı 5 megapiksel ön kameranın tamamladığı telefonda 32 GB dahili hafıza bulunuyor.

lenovo-vibe-x2-040914

Lenovo’nun tasarım konusundaki farklı tercihleri Vibe X2’nin en ilginç özellikleri arasında yer alıyor. X2’yi çok katmanlı ilk telefonu olarak tanımlayan şirket, üstteki cam panelin altında üç tane daha renkli panel yerleştirmiş. Bu tasarım pratik kullanımda herhangi bir faydayı beraberinde getirmese de, Lenovo’nun paylaştığı basın fotoğraflarında Vibe X2’nin oldukça havalı gözükmesini sağlıyor. X2 kırmızı, beyaz, altın ve gümüş renk seçenekleriyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkacak ve bu çok katmanlı tasarım tüm modellerde uygulanacak.

Lenovo Vibe X2 için 399 dolar, Z2 için ise 429 dolarlık bir fiyat belirledi. Ekim ayında Çin’de satışa sunulacak cihazlar, daha sonraki dönemde Asya, Doğu Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına giriş yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER