Manşetler

Lenovo ThinkPad X1 Yoga 14 inç döndürülebilir OLED ekranla geliyor

lenovo-thingkpad-x1-yoga-040116

Lenovo’nun en son Yoga tarzı dizüstü bilgisayarı 14 inç ekranlı ve ThinkPad stiline sahip Lenovo ThinkPad X1 Yoga oldu. Siyah renkli kasayla ve Lenovo TrackPoint klavye sistemiyle gelen bu dizüstü bilgisayarın menteşe yapısı dokunmatik ekranın 360 derece dönerek tamamen arkaya katlanmasına izin veriyor, böylelikle tablet tarzı kullanıma olanak sağlıyor.

Ekran ile ilgili konuşacak olursak, üç farklı seçeneğin sunulduğunu görüyoruz. Lenovo 1920 x 1080 piksel IPS LCD ekran, 2560 x 1440 piksel IPS LCD ekran ve 14 inç, 2560 x 1440 piksel OLED ekran seçeneklerini sunuyor.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga’yı diğer çoğu çıkarılabilir klavyesi olmayan dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlardan ayıran nokta aktif stylus kalem ile çalışabilmesi. Böylelikle basınca hassas dijital kalemle ekrana çizim yapmak veya el yazısı yazmak mümkün oluyor.

 

Kalemi kullanmadığınız zamanlarda klavyeye yerleştirebilirsiniz, bu sayede otomatik olarak da şarj edilecektir.

Daha önceki ThinkPad Yoga dizüstü bilgisayarları gibi, X1 Yoga da geri çekilebilir tuşlara sahip. Yani sistemi tablet modunda kullanırken arka tarafta tuşları hissetmiyorsunuz. Böylelikle tablet kullanım hissine daha fazla yaklaşılmış oluyor.

Lenovo, Intel Core i7 Skylake’e kadar işlemci, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB’ye kadar depolama alanı seçeneklerini sunuyor. 1270 gram ağırlık, 1.67 cm. kalınlık gibi değerlere sahip olan Lenovo ThinkPad X1 Yoga bu ay içinde 1449 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışta olacak. OLED model isteyenlerin 200 dolar daha fazla ödemesi gerekecek ki, o modelin çıkışı yılın ilerleyen aylarında olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER