Teknoloji

Katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar Lenovo ThinkPad X1 Fold’un Türkiye fiyatı belli oldu

lenovo thinkpad x1 fold

Katlanabilir ekranlı ilk dizüstü bilgisayar olan Lenovo ThinkPad X1 Fold, bu yılın ilk ayında tanıtılmıştı. Cihazın Türkiye tanıtımı da sonunda gerçekleştirdi. Lenovo, ThinkPad X1 Fold için düzenlediği çevrimiçi etkinlikte cihazın Türkiye satış fiyatı konusunda da açıklama yaptı.

Ana materyal olarak hafif metal ve karbon fiberin tercih edildiği ThinkPad X1 Fold, deri folyo kaplı bir kapağa sahip. Ekran tamamen açıldığında kullanıcıları 4:3 görüntü oranına sahip 13.3 inç büyüklüğündeki bir OLED panel karşılıyor. Bu panel, 2048 x 1536 piksel çözünürlük sunuyor.

ThinkPad X1 Fold’un katlanabilir OLED paneli LG Display tarafından üretildi. Lenovo’dan ocak ayında yapılan açıklamada, şirketin bu konu için dört yıldır birlikte çalıştığı belirtilmişti. Çinli üretici bu ekranın dayanıklılığı konusunda da oldukça iddialı ifadeler kullanmıştı.

Tartıda 999 gram çeken ThinkPad X1 Fold, kolay taşınabilecek bir cihaz profili çiziyor. Katlanabilir yapısı sayesinde cihazı ceket cebine veya küçük bir çantaya koymak da mümkün oluyor. Dizüstü bilgisayarda fiziksel klavye ihtiyacı ekranın alt kısmına manyetik olarak yerleştirilebilen, Bluetooth destekli klavyeyle karşılanıyor. Lenovo Mod Kalemi ile belgeler kolaylıkla imzalanabiliyor.

ThinkPad X1 Fold dizüstü bilgisayar, ekranı çevrildiğinde Lenovo Mode Switcher uygulaması sayesinde ekrandaki pencereleri kullanılmak istenen yöne doğru çeviriyor. Kullanıcıların ekranı hızla ve kolayca ikiye bölmesine ya da büyük bir görüntü elde etmek için tam genişliği kullanmasına olanak tanıyor. Ayrıca, ihtiyaç olduğunda kullanıcıların ekran üstü digital klavyeden faydalanmaları için ekranı otomatik olarak ayarlıyor.

Lenovo ThinkPad X1 Fold için Türkiye fiyatı 42 bin 499 TL olarak belirlendi. Özel internet sitesi üzerinden ön siparişe çıkan katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı şimdiden satın alanlar ThinkPad X1 Fold için özel olarak hazırlanan aktif gürültü engelleme özellikli kulaklığa, Presenter Mouse’a ve Travel Hub’a ekstra bir ücret ödemeden sahip olabilecek. Cihazın çıkış tarihi konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER