Teknoloji

Lenovo ThinkPad ailesini üç yeni modelle büyütüyor

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4

Lenovo ThinkPad serisini ThinkPad X1 Extreme Gen 4 ile büyütüyor. 16 inç ekrana sahip olan iş istasyonu, önümüzdeki ağustos ayından itibaren kullanıcılarla buluşacak. Dizüstü bilgisayar, ABD’de 2149 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

X1 Extreme Gen 4, Intel’in 11. nesil işlemcileriyle gelecek. Dizüstü bilgisayar için sunulan işlemci seçenekleri Core i9 H-Serisi’ne kadar uzanıyor. En üst konfigürasyonda Nvidia GeForce RTX 3080, 64 GB RAM, iki adet 2 TB SSD, 90 Wh pil ve opsiyonel 5G desteği gibi özelliklere yer verilebilecek. Maksimum parlaklık seviyesi 600 nit, görüntü oranı ise 16:10 olan ekranda bilgisayar da mevcut.

X1 Extreme Gen 4’te Full HD çözünürlüklü bir web kamerası da kullanıcıları bekliyor. Bu kamera kullanılmadığında üstünü kapakla kapatmak da mümkün.

ThinkPad L13 Yoga

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4 ile birlikte iki ThinkPad modelinin daha duyurusunu yaptı. ThinkPad L13 Gen 2 ve L13 Yoga Gen 2 adını taşıyan bu iki model de ağustosta satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayarlar sırasıyla 799 ve 999 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşacak.

L13 Yoga Gen 2 Lenovo’nun AMD işlemcili ilk melez Windows 10 bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. Dizüstü bilgisayarın opsiyonel aksesuarları arasında entegre kalem de bulunuyor. Lenovo her iki bilgisayarın da 10 saatlik bir pil ömrüne sahip olduğunun altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER