Manşetler

Lenovo ThinkPad X1 Carbon’u yeniledi

lenovo-thinkpad-x1-carbon-050115

Lenovo dizüstü bilgisayar pazarındaki hakimiyetini sürdürüyor. CES 2015’te sattığı ThinkPad serisi dizüstü bilgisayar serisinin 100 milyona ulaştığını açıklayan şirket, aynı zamanda seriyi büyük ölçüde yenilediğini açıkladı. Lenovo’nun yenileme hamlesinde dikkat çeken ilk ürün ise son iki yıldır piyasadaki en popüler dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan ThinkPad X1 Carbon oldu. Intel’in beşinci nesil işlemcisiyle birlikte gelen 14 inç ekranlı dizüstü bilgisayarda daha hızlı SSD seçenekleri ve çeşitli kurumsal yazılımlar sunuluyor. Halen 1.3 kilogramın altında bir ağırlığa sahip olan dizüstü bilgisayar, dayanıklı kasasının üstüne bir de yüksek çözünürlüklü bir ekran da ekliyor. Yenilenen Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ABD’de 1249 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İçindeki teknolojiyi yenilese de, Lenovo’nun X1 Carbon’u köklerine geri döndürmesi dikkat çekiyor. Tıklanabilir trackpad ve klavyenin üst kısmında bulunan uyarlanabilir tuş serisinden vazgeçen Lenovo, bu tuşların yerine üç tuş ve standart F11 ile F12 tuşlarını yerleştirmiş. Şirketin tasarımda bu tarz bir değişikliğe gitmesi kullanıcıların cihazlarını daha hızlı, daha hafif ve daha parlak görmek istedikleri, ancak daha farklı görmeyi istemedikleri biçiminde yorumlanıyor.

ThinkPad serisinin diğer üyeleri de daha ince ve daha hafif kasalara kavuşurken, hepsi Broadwell işlemcili olan yeni modellerde yüksek çözünürlük seçeneği de sunuluyor. Bazı modellerde Intel’in 3D RealSense kamerası da yer alıyor. Yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon bu ay içinde raflardaki yerini almayı başlayacak. Diğer yeni ThinkPad modelleriyse yılın ilk çeyreği içinde piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER