Teknoloji

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve Yoga modellerini yeniledi – Galeri

lenovo thinkpad x1 carbon

Lenovo 2019 için ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga dizüstü bilgisayarlarında bazı değişiklikler yapıyor. Windows dizüstü bilgisayarlar son yıllarda dramatik biçimde gelişti. Bunun bir göstergesi olarak Lenovo da, amiral gemisi ThinkPad dizüstü bilgisayarlarının her ikisinde ufak tefek tasarım değişiklikleri yapıyor.

ThinkPad X1 Carbon her zaman karbon yüzeyiyle dikkat çeken bir ürün olmuştur. Ancak 2019 modelde karbon fiber örgülü kapak opsiyonel olarak sunuluyor. Bu, sadık ThinkPad kullanıcılarını hedefleyen ve ilk bakışta göze çarpacak bir görsel tasarım değişikliği olarak nitelendirilebilir.

Malzeme değişikliğinin yanında, ThinkPad X1 Carbon bu yıl daha da inceliyor ve hafifliyor. 14 inç dizüstü bilgisayar 1.1 kg civarında bir ağırlıkla geliyor. Gövde kalınlığı ise 14.95 milimetre. Bu da, Lenovo’nun belirttiğine göre, onu dünyanın en ince kurumsal 14 inç dizüstü bilgisayarı yapıyor. Aynı zamanda 8. nesil Intel Core işlemci, 16 GB’ye kadar RAM, 2 TB’ye kadar PCIe SSD depolama seçenekleri de mevcut.

Lenovo çeşitli ekran seçenekleri de sunuyor. Bunların arasında 1080p, 4K HDR ve pil tüketimine katkıda bulunacak, düşük güç tüketimli 1080p ekran da var. Lenovo, pil ömrünün 15 saate kadar çıkabileceğini söylüyor. Seçilen ekran türünün pil ömrüne doğal olarak önemli katkısı bulunuyor. İki adet USB 3.1 portu, bir çift USB-C Thunderbolt portu da mevcut durumda.

Ayrıca Lenovo, 2019 için yeni bir ThinkPad X1 Yoga modelini sunuyor. Bunda tasarım değişiklikleri X1 Carbon’dakine göre daha fazla ve açık biçimde görülüyor. Yoga’da alüminyum tasarıma geçiliyor. Önceki modellerde karbon fiber hibrit materyal kullanılırken, yeni alüminyum kasa daha küçük boyutlarda, aynı zamanda öncekinden daha ince ve hafif yapıda. Yeni X1 Yoga, geçen yılın ürününe göre yüzde 11 daha ince. Ağırlığı ise 1.4 kilograma yakın. 14 inçlik dizüstü bilgisayarın ekranını daha dar bir çerçeve sarıyor. Aynı zamanda alüminyum sayesinde “demir grisi” gibi yeni bir renk seçeneği sunuluyor.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga’da 8. nesil Intel Core işlemci, 16 GB’ye kadar RAM, 2 TB’ye kadar PCIe SSD depolama seçenekleri mevcut. ThinkPad X1 Carbon gibi, bunda da farklı ekran seçenekleri arasından tercih yapabilirsiniz. Seçenekler arasında 1080p, WQHD ve 4K HDR ekranlar var.

Hem Lenovo ThinkPad X1 Carbon hem de X1 Yoga önümüzdeki haziranda satışa çıkacak. X1 Carbon’un yurt dışı fiyatı 1709.99 dolar olarak belirlenirken, X1 Yoga da 1929.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER