Teknoloji

Lenovo’dan sıra dışı kablosuz klavye

lenovo thinkpad trackpoint keyboard ii

Kablosuz klavyelerin çoğunluğu masaüstü bilgisayarların klavyelerine benziyor. Ancak CES 2020 öncesinde gözler önüne çıkan Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II, bu kaideyi bozan bir istisna niteliği taşıyor. ThinkPad serisi bir dizüstü bilgisayardan koparılmış gibi görünen klavyede fare işlevi gören entegre bir TrackPoint çıkıntısı bile bulunuyor.

ThinkPad TrackPoint Keyboard II, ThinkPad dizüstü bilgisayar bir istasyona bağlandığında rahat kullanım sağlamak için tasarlanmış. Ancak dileyenler klavyeyi başka cihazlara bağlı olarak da kullanabiliyor. Lenovo’dan verilen bilgiye göre, hem Windows hem de Android ile uyumlu olan klavye aynı anda iki cihazla eşleştirilebiliyor.

453 gram ağırlığındaki ThinkPad TrackPoint Keyboard II, 0.6 inç kalınlığında. Klavye, bilgisayar veya akıllı cihazlara Bluetooth 5.0 ya da USB girişine takılabilen 2.4 GHz hızındaki kablosuz bağlantı adaptörü üzerinden bağlanabiliyor. Kullanıcılar klavyenin duruş açısını da kendi tercihleri doğrultusunda ayarlayabiliyor.

Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II ne zaman çıkacak?

Lenovo’dan verilen bilgiye göre, sıvı dökülmesine karşı dayanıklı olan klavyede görme engelli kullanıcılar için altı noktalı tuş girişi mevcut. Klavyenin pili ise tam şarjın ardından iki ay boyunca yeniden şarja ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. USB-C girişi üzerinden yapılan 15 dakikalık bir şarj işlemi ise kullanıcılara 7 günlük bir kullanım süresi sağlıyor.

ThinkPad TrackPoint Keyboard II, mayıs ayında yurt dışında satışa sunulacak. Klavyenin fiyat etiketinde 100 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER