Teknoloji

Lenovo ThinkBook serisi ile ThinkPad’in sevilen yanlarını ucuza getiriyor

lenovo thinkbook

Lenovo’nun ThinkPad dizüstü bilgisayarları şu anda satın alınabilecek en iyi dizüstü bilgisayarlar arasında bulunuyor. Ancak bunların fiyatları epey yükseklere çıkıyor. Şirket, yeni çıkardığı ThinkBook dizüstü bilgisayarlar ile ThinkPad serisinin en iyi özelliklerini daha uygun fiyatlarda sunmayı hedefliyor.

ThinkBook serisinin yurt dışı fiyatları 729 dolar seviyesinden başlıyor. Bunlar genellikle kurumsal seviyede güvenlik ve tüketici dostu gövde arayan küçük işletmelerdeki kullanıcıları hedefliyor. Serinin başlangıcında ThinkBook 13S ve 14S modelleri yer alıyor. Bunlarda TPM 2.0 güvenlik yongaları, parmak izi okuyucuları, web kameraları ve özel Skype düğmeleri bulunuyor. Her ikisi de Intel’in 8. nesil Core i7 işlemci, AMD Radeon 540X grafik yongası, 512 GB SSD depolama birimi ve Windows 10 Pro gibi özellikler barındırıyor.

749 dolar yurt dışı fiyatlı ThinkBook 14S temel konfigürasyonu ThinkBook 13S’in 4 GB RAM’i yerine 8 GB RAM barındırıyor. 14S’te biraz daha kısa pil ömrü sunuluyor. Ekran büyüklükleri ise 13 inç ve 14 inç, hangisinin hangi ekran büyüklüğüne sahip olduğunu adlarından anlayabilirsiniz.

lenovo thinkpad extreme x1
Lenovo ThinkPad Extreme X1 2. nesil

Yeni dizüstü bilgisayarlar bu ay içinde yurt dışında satışa çıkacak. Daha fazlasını isteyenler için Lenovo, ThinkPad X1 Extreme modelini de güncelledi. 9. nesil Intel Core i9 işlemcilere kadar seçenekler, Nvidia GTX 1650 Max-Q grafik kartı, opsiyonel 4K OLED ekran gibi nitelikler de bu yenilenen modelle sunuluyor. İkinci nesil ThinkPad X1 Extreme temmuz ayında 1499 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER