Teknoloji

Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 kapağında daha gelişmiş bir E Ink ekranla geliyor

lenovo thinkbook plus gen 2

Lenovo, “kapağına bir Kindle yapıştırılmış dizüstü bilgisayar” olarak nitelendirebileceğimiz ürününü, Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 ile daha estetik bir çalışma haline getirmeye devam ediyor. CES 2021 kapsamında duyurulan bu yeni ürünün kapağındaki 12 inç E Ink daha yüksek yenileme hızı, daha yüksek çözünürlük ile geliyor. Ve dizüstü bilgisayarı açmadan uygulamaları başlatmayı kolaylaştıran geliştirilmiş yazılım ile birlikte sunuluyor.

Geçen yılın CES etkinliğinde ilk kez gösterilen ThinkBook Plus, kullanıcıların not almasına, e-kitap okumasına ve takvim bilgileri gibi şeyleri görüntülemesine olanak tanıyan kapaktaki yerleşik E Ink ekranıyla dikkatleri üstüne çekmişti.

Yeni modelle birlikte E Ink panel daha da geliştiriliyor. 12 inç, 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü panel çoklu dokunmayı destekliyor ve açılır kalemle çalışıyor. İç kısımdaki ana ekran için E Ink ekranın normal bir IPS ekranla değişmiş hâli nitelendirmesi yapılabilir. Bu ekran 400 nit parlaklık ve Dolby Vision desteği sunarken 2560 x 1600 çözünürlüğe sahiptir.

Teknik özelliklerin geri kalanları da karşımızda yeterli bir dizüstü bilgisayarın olduğunu gösteriyor: Intel’in 11. Nesil Core işlemcileri, 16 GB LPDDR4x bellek ve 1 TB’a kadar PCIe Gen 4 depolama gibi özellikler mevcut. Genel olarak daha şık bir görünümle tasarım da geliştirildi. Ne var ki, bu iyileştirmeler daha yüksek bir fiyatla sonuçlanıyor. 2021’in birinci çeyreğinde yurt dışında satışa sunulacak ürünün 1549 dolar başlangıç fiyatı bulunuyor.

Lenovo ThinkBook 13x, 14p ve 16p de tanıtıldı

Yeni E Ink donanımlı ThinkBook’un yanı sıra Lenovo, serideki üç yeni ürünü daha duyurdu. 1199 dolardan başlayan ve “en ince 13 inç Intel Evo iş dizüstü bilgisayarlarından” biri olduğunu iddia edilen ThinkBook 13x var. Bu, efektif bir ThinkBook Plus Gen 2 modeli, sadece kapağında E Ink ekranı yok.

lenovo thinkbook 14p
Lenovo ThinkBook 14p

Son olarak, AMD destekli bir çift seçenek var. Birincisi, 849 dolardan başlayan ThinkBook 14p Gen 2, AMD’nin yeni nesil Ryzen işlemcilerini sunuyor ve 32 GB’a kadar RAM, 1 TB’a kadar PCIe Gen 4 depolama seçeneklerini barındırıyor. Ayrıca iki ilgi çekici ekran seçeneği var: 2,2K 14 inç IPS panel ve 2,8K 14 inç OLED.

Lenovo ThinkBook 16p

Ayrıca, 14p’nin 16 inçlik versiyonu olan ve AMD’nin yeni nesil yongalarını ve daha büyük bir ekranı (OLED seçeneğ olmasa da) sunan ThinkBook 16p de var. Bununla birlikte, ekstra güce ihtiyaç duyanlar için yeni nesil Nvidia GeForce RTX ayrık GPU ekleme seçeneği sunulacak. 16p 1299 dolardan başlayan fiyatlarla ve diğer üç dizüstü bilgisayar gibi 2021’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER