Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Lenovo ThinkPad serisiyle çalışanları hedeflerken IdeaPad serisiyle oyun ve eğlenceye önem veren kullanıcılara hitap ediyor. Bu yılın ortalarında ilk kez karşımıza çıkan ThinkBook serisi ise bu iki serinin arasına yerleşiyor. Dizüstü bilgisayarını hem iş hem de eğlence için kullanmak isteyenlere makul bir seçenek sunmayı amaçlıyor. Serinin ilk üyelerinden olan Lenovo ThinkBook 13s, makul sayılabilecek donanım özelliklerini uygun bir fiyatla buluşturuyor. Lenovo ThinkBook 13s inceleme yazısında bu dizüstü bilgisayar ile ilgili izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesiLENOVO THINKBOOK 13S SATIN AL

Hepsiburada.com’dan uygun ödeme koşulları ve indirimlerle satın alın!

Geri
Sonraki

Özellikler

Test için gönderilen Lenovo ThinkBook 13s-IWL modelinde 13.3 inç IPS panel bulunuyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bu ekranın dokunma özelliği yok. Çoğu ThinkPad dizüstü bilgisayarında gördüğümüz gibi, bu ekranın da mat kaplaması bulunuyor. Ekranın HDR desteği de mevcut.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Bağlantı tarafına baktığımızda ise, Lenovo ThinkBook 13s’in daha çok standart kullanıcı kitlesine hitap ettiğini görüyoruz. Sağ kenarda iki adet USB-A portu bulunuyor. Sol kenarda ise bir adet HDMI portu mevcut. Harici monitörleri veya projektörleri bağlamak için HDMI 1.4b standardını destekleyen port bir hayli yardımcı olacaktır. USB-C portu arayanlar için de sol tarafta bir tane mevcut. Ne var ki, ThinkBook 13s Thunderbolt 3 desteğine sahip değil. Hitap ettiği kitle için Thunderbolt 3 teknolojisinin çok fazla önemli olmadığını dikkate alırsak, Lenovo’yu bu kararından dolayı fazla sorgulayamayız.

Eksik olan noktalardan bir tanesi SD kart yuvasının bulunmaması. Bu durumda fotoğraf aktarımı için bir aksesuara ihtiyaç var. Bir diğer eksiklik de Ethernet portu. Ethernet kablosu kullanmak isteyenlerin de ek aksesuara ihtiyacı olacak.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Öte yandan Lenovo, güç girişi için kendisine özel portu kullanmayı sürdürüyor. Halbuki ThinkPad serisinde özel güç girişini kullanmayı bırakıp USB-C’ye doğru geçiş yapmaya başlamıştı. Yeni ThinkBook serisinde eski sistemin kullanımını biraz masrafları düşürmeye bağlıyoruz. Öte yandan 65W şarj adaptörü de iki parçadan oluşuyor, besleme biriminin mümkün olduğu kadar küçük tutulması dikkate değer bir artı. Yine de, çantanızdaki kablo miktarının biraz daha artacağı da bir gerçek.

Bunun yanı sıra mevcut USB-C portu USB Güç Dağıtımı’nı desteklemiyor. Bu nedenle şarj için bu portu kullanamıyorsunuz. Ancak USB 3.1 Gen 2 standardı sayesinde Display Port üzerinden görüntü çıkışı verebiliyor. USB-A portlarından ise başka cihazları şarj etme imkanı, ThinkBook 13s bekleme modundayken bile sağlanabiliyor. Ancak bu destek sadece tek bir USB-A portu üzerinden veriliyor.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Kablosuz bağlantı özelliklerine baktığımızda ise, ThinkBook 13s’in Intel Wireless AC 9560 Wi-Fi kartına sahip olduğunun görüyoruz. Bir önceki bölümde de belirttiğimiz gibi, ThinkBook 13s’in iyi bir Wi-Fi performansı var. Başka dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırdığımızda indirme ve yükleme hızlarının daha yüksek seviyelere çıktığına ve sinyal alım gücünün de iyi olduğuna tanık olduk. LTE desteği yok. Bluetooth 5.0 destekleniyor. NFC desteği de bulunmuyor.

Lenovo ThinkBook 13s’in ekranının üstüne bir web kamerası da yerleştirmiş. 720p çözünürlüklü bu web kamerasının yüksek bir görüntü kalitesi sunmasını beklemeyin. Ancak Skype veya diğer platformlar üzerinden görüntülü görüşmelerinizi gerçekleştirirken işinizi yeteri kadar görecektir. Lenovo, web kamerasını yerleştirmiş, ancak gizliliğinizi de düşünmüş. Web kamerasının hemen üstünde, çerçevede bulunan sürgü yardımıyla web kamerasını kullanmadığınız zamanlarda fiziksel olarak kapatabilirsiniz. Böylelikle web kamerasının üstüne bir bant yapıştırmanıza da gerek kalmayacaktır.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

ThinkBook 13s’te kimlik doğrulama yöntemi olarak parmak izi okuyucu kullanılıyor. Klavyenin sağ üst köşesinde yer alan güç butonu aynı zamanda parmak izi okuyucusunu da barındırıyor. Bu düğmenin etrafını saran bir ışık halkası var. Parmak izi okuyucunun kullanılabildiği durumlarda bu halka yeşil renkte yanıyor. Parmak izini tanıtma işlemi hızlı şekilde tamamlanıyor. İki elinizin tüm parmaklarını ekleyebilirsiniz, ancak çoğu kullanıcı için sadece tek bir işaret parmağını eklemek yeterli olacaktır.

Geri
Sonraki

GENEL DEĞERLENDİRME

Şık ve çekici tasarımı, ihtiyaçları karşılayan HDR destekli ekranı ve uzun pil ömrü Lenovo ThinkBook 13s'in en büyük artıları arasında bulunuyor. Ekranın alt kısmında bulunan geniş çerçeve ve çerçevenin plastikten yapılması görünüşü biraz bozuyor. Bunun yanı sıra USB-C portunun sadece tek bir tane olması ve Thunderbolt 3 desteğinin de bulunmaması, profesyonellerin elini sınırlandırabilir.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

REVIEW OVERVIEW

Tasarım
80 %
Özellikler
70 %
Performans
75 %
Pil
90 %
Ekran
80 %
Ses
75 %
13,130BeğenenlerBeğen
12,695TakipçilerTakip Et
19,653TakipçilerTakip Et
72,500AboneAbone Ol
Şık ve çekici tasarımı, ihtiyaçları karşılayan HDR destekli ekranı ve uzun pil ömrü Lenovo ThinkBook 13s'in en büyük artıları arasında bulunuyor. Ekranın alt kısmında bulunan geniş çerçeve ve çerçevenin plastikten yapılması görünüşü biraz bozuyor. Bunun yanı sıra USB-C portunun sadece tek bir tane olması ve Thunderbolt 3 desteğinin de bulunmaması, profesyonellerin elini sınırlandırabilir.Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi