Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Lenovo ThinkPad serisiyle çalışanları hedeflerken IdeaPad serisiyle oyun ve eğlenceye önem veren kullanıcılara hitap ediyor. Bu yılın ortalarında ilk kez karşımıza çıkan ThinkBook serisi ise bu iki serinin arasına yerleşiyor. Dizüstü bilgisayarını hem iş hem de eğlence için kullanmak isteyenlere makul bir seçenek sunmayı amaçlıyor. Serinin ilk üyelerinden olan Lenovo ThinkBook 13s, makul sayılabilecek donanım özelliklerini uygun bir fiyatla buluşturuyor. Lenovo ThinkBook 13s inceleme yazısında bu dizüstü bilgisayar ile ilgili izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesiLENOVO THINKBOOK 13S SATIN AL

Hepsiburada.com’dan uygun ödeme koşulları ve indirimlerle satın alın!

Geri
Sonraki

Tasarım

Lenovo ThinkBook 13s’in gövdesine baktığımızda onun ThinkPad serisinin genel hatlarını taşıdığını görüyoruz. Ön tarafa doğru incelerek ilerleyen profili, klavyedeki tuş tasarımı bunların arasında yer alıyor. ThinkPad serisinin rengi siyahtır, ancak ThinkBook 13s’in koyu gri bir gövdeyle geldiğini görüyoruz. Bu açıdan da IdeaPad’e biraz daha yakın duruyor.

lenovo thinkbook 13s inceleme

ThinkBook 13s’in ana malzemesi alüminyum. Yumuşak ve pürüzsüz yüzeyiyle gövdenin epey çekici göründüğünü söyleyebiliriz. Ekranın etrafını ise plastikten yapılmış, siyah renkli bir plaka sarıyor. Bu bölümün dizüstü bilgisayarın değerli havasına biraz gölge düşürdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Öte yandan dizüstü bilgisayarın ekranının alt kısmında epey geniş bir çerçeve alanı var. Bazı üreticiler ekran çerçevesini mümkün olduğu kadar inceltmeye, yüzey alanını düşürmeye çalışıyor. Ancak Lenovo, ThinkBook 13s’te bununla pek ilgilenmiyor gibi görünüyor. Yine de, ekranın kısa kenarlarının ve üst kenarının nispeten dar çerçevelere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

13.3 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayara göre standart boyutlarla gelen ThinkBook 13s’in bu şekilde yazı yazarken yeteri kadar rahat bir avuç içi dayama alanı sunduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte Lenovo, klavyenin üst kısmında kalan ve sadece parmak izi okuyucu gömülü güç düğmesini barındıran alanı biraz daha daraltıp, izleme dörtgenini büyütme yoluna gidebilirdi. Aslına bakarsanız, izleme dörtgeni bu hâliyle de yeterli büyüklüğe sahip ve kullanımda sorun çıkarmıyor. Ayrıca hafif sola doğru yerleştirilmesi kullanımda biraz daha rahatlık sağlıyor. Yine de, günümüzde daha büyük izleme dörtgenlerinin makbul olduğu bir ortamda, bu yönde bir tasarım kararı memnun edici olurdu.

lenovo thinkbook 13s inceleme

Söz izleme dörtgenine gelmişken, oradan devam edelim. Bu birimin sınırları krom çizgiyle belli ediliyor. Bu da dizüstü bilgisayara yapılmış hoş bir tasarım detayı da oluyor. Yumuşak bir yüzeye sahip olan izleme dörtgeninin tepkiselliği yüksek ve hızlı çalışıyor. Bununla birlikte sert olduğunu ve tıklamalarda biraz fazla ses çıkardığını gözlemledik. Bu nedenle biraz sıradanmış gibi bir his verdi. Ne olursa olsun, ThinkBook 13s’i deneyimlediğimiz süre boyunca herhangi bir şekilde fareye ihtiyaç duymadık. Öte yandan izleme dörtgeninin çoklu parmak desteği de gayet iyi. Windows 10 kullanıcı arayüzünü birden fazla parmakla rahat biçimde kontrol etme imkanı sunuyor.

ThinkBook 13s’in klavyesi ThinkPad serisinden ödünç alınmış, ancak kırmızı renkli kontrol topu hariç. Tuşlar bir ThinkPad klavyesine göre biraz daha gevşekmiş gibi hissettiriyor. Yine de tuş derinliği, tuşlar arası mesafe iyi. Yazı yazarken fazla zorlandığımızı söyleyemeyiz. Klavyenin en üst satırı çeşitli işlevlere ayrılmış. Bunların arasında gelen Skype çağrılarını kabul etmeyi veya reddetmeyi sağlayan tuşlar da bulunuyor. Eğer fonksiyon tuşlarını kullanmak istiyorsanız, bunun için klavyenin en alt satırında bulunan Fn tuşuna basmanız gerekiyor. Bu arada klavyenin sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı olduğunu bilmek de memnun edici. Bizim elimizdeki test örneğinin arka klavye aydınlatması yok, ancak Lenovo bunu opsiyonel olarak sunuyor.

lenovo thinkbook 13s inceleme

Dış kapak ise oldukça havalı ve çekici görünüyor. 13s kapalıyken veya karşıdan bakıldığında, bunun bir ThinkBook bilgisayarı olduğu sağ alt köşesindeki büyük ve dikkat çekici logo sayesinde rahatlıkla anlaşılacaktır. Sol üst köşeye doğru yerleştirilmiş küçük Lenovo logosu da hoş bir detay katıyor. Lenovo, ThinkBook 13s’e ilginç bir menteşe yerleştirmiş. Bu sıra dışı menteşe tasarımının Wi-Fi performansına da olumlu katkı yaptığı söyleniyor ki, cihazın Wi-Fi performansı gerçekten iyi. Menteşe sayesinde ekran 180 dereceye kadar açılabiliyor. Ancak sıkı yapısı nedeniyle kapağı tek elle kaldırmak mümkün olmuyor.

ThinkBook 13s’in tabanına baktığımızda üst tarafta tek ve uzun bir plastik tampona yer verildiğini, alt tarafta ise her iki kenara doğru yerleştirilmiş iki küçük plastik tamponun bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca üst kenara doğru yerleştirilmiş ve küçük sayılmayacak bir havalandırma ızgarası da mevcut durumda.

Geri
Sonraki

GENEL DEĞERLENDİRME

Şık ve çekici tasarımı, ihtiyaçları karşılayan HDR destekli ekranı ve uzun pil ömrü Lenovo ThinkBook 13s'in en büyük artıları arasında bulunuyor. Ekranın alt kısmında bulunan geniş çerçeve ve çerçevenin plastikten yapılması görünüşü biraz bozuyor. Bunun yanı sıra USB-C portunun sadece tek bir tane olması ve Thunderbolt 3 desteğinin de bulunmaması, profesyonellerin elini sınırlandırabilir.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

REVIEW OVERVIEW

Tasarım
80 %
Özellikler
70 %
Performans
75 %
Pil
90 %
Ekran
80 %
Ses
75 %
13,130BeğenenlerBeğen
12,695TakipçilerTakip Et
5,696TakipçilerTakip Et
71,500AboneAbone Ol

MANŞETLER

Şık ve çekici tasarımı, ihtiyaçları karşılayan HDR destekli ekranı ve uzun pil ömrü Lenovo ThinkBook 13s'in en büyük artıları arasında bulunuyor. Ekranın alt kısmında bulunan geniş çerçeve ve çerçevenin plastikten yapılması görünüşü biraz bozuyor. Bunun yanı sıra USB-C portunun sadece tek bir tane olması ve Thunderbolt 3 desteğinin de bulunmaması, profesyonellerin elini sınırlandırabilir.Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi