Teknoloji

Lenovo bundan böyle akıllı telefonlarında saf Android kullanacak

Lenovo gelecekte çıkaracağı akıllı telefonlarında Vibe Pure UI Android kullanıcı arayüzünden vazgeçiyor. Şirket bunun yerine Google’ın mobil işletim sisteminin saf versiyonunu kullanacak. Lenovo’nın Hindistan’ın pazarlama şefi Anuj Sharma, Gadgets 360 ile gerçekleştirdiği bir röportajda bu bilgiyi paylaştı. Bu değişiklik ilk olarak Lenovo K8 Note ile başlayacak.

Sharma’ya göre, saf Android geçişi büyük oranda, müşterilerin Lenovo’nun giydirilmiş arayüzü yerine, Android’in değiştirilmemiş versiyonunu talep etmesi gibi basit bir gerçeğe dayanıyor.

Ayrıca Sharma, saf arayüze geçişin şirketin akıllı telefon serisine güncellemeleri daha iyi şekilde sunmasına da izin vereceğini dile getirdi. Google’ın bu yılın ilerleyen zamanlarında sunacağı Android O sürümünün de bu şekilde Lenovo telefonlarına daha hızlı şekilde gelmesi mümkün olabilir.

Saf Android’i kullanmak Lenovo’nun akıllı telefon serisini, Lenovo’nun 2014’te satın aldığı Motorola’nın cihazlarıyla, yazılım açısından aynı çizgiye getirecektir. Motorola, ilk Moto X modelinden beri telefonlarında Android’in safa yakın derecedeki bir arayüzü tercih ediyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER