Teknoloji

Lenovo Miix 520 dört çekirdekli Intel işlemci ve LTE desteğiyle geliyor

Lenovo Surface bilgisayara rakip olan bilgisayarını biraz daha iyi hâle getiriyor. Miix tabletini Core M platformundan yavaş yavaş uzaklaştıran Lenovo, Miix 520 ile Intel’in 8. nesil dört çekirdekli Core i7 işlemcisine geçiş yapıyor.

CPU performansını Microsoft’un yeni Surface Pro bilgisayarın ötesine taşıyan güncellemenin yanı sıra 8 GB RAM, 256 GB dahili hafıza, 12.2 inç, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ekran gibi özellikler de Miix 520’de sunuluyor. Ayrıca Lenovo USB-C portunu eklerken şirketin aktif ekran kalemi destekleniyor, opsiyonel 3D kamera da görüntü yakalama işlemleri için kullanılıyor.

Miix 520’nin LTE versiyonunu da sunuyor. Bu açıdan Microsoft’un kendi Surface Pro bilgisayarında LTE desteğini sunmasından önce davranıyor. Microsoft’un Surface Pro bilgisayarı gibi, Miix 520’de de çıkarılabilir klavye ve ayarlanabilir ayak bulunuyor. Bilgisayar üreticisi genellikle Yoga serisi dönüştürülebilir bilgisayarlarında kullandığı saat kayışı tipinde menteşe kullanıyor.

Microsoft’un dijital asistanı Cortana’yı kullananlar için, Miix 520 uzak alan mikrofonlar da barındırıyor. Bu sayede dört metre uzaklıktan bile sesin bilgisayar tarafından algılanması mümkün oluyor.

Tasarım geçen yılın Miix 510 modeline göre fazla değişiklik göstermese de, yeni Lenovo Miix 520 hem açık hem de koyu gri renk seçenekleriyle sunuluyor. Açık gri renk Surface Pro’ya epey benziyor. Şirketin demir grisi olarak adlandırdığı renk biraz daha siyaha yakın bir görünüm sunuyor. Bu açıdan Surface benzeri cihazlardan farklılaşmayı sağlıyor.

Lenovo Miix 520 ekim ayından itibaren yurt dışında, 1000 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Bu fiyata klavye ve ekran kalemi de dahil olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER