Eğlence

Lenovo Legion serisi akıllı oyun telefonlarını artık üretmeyecek

lenovo legion y90
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo Legion serisi akıllı oyun telefonlarında hem oyun severlerin ihtiyaç duyduğu güçlü özelliklere hem de SSD RAID depolama alanı ve açılır kamera sistemi gibi havalı dokunuşlara yer vermişti. Ancak bunlar şirketin istedikleri alması için yeterli olmamış gibi görünüyor. Lenovo tarafından Android Authority sitesine gönderilen açıklamada, şirketin oyun telefonu pazarından tamamen çıkacağı belirtildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Lenovo, daha geniş bir iş dönüşümü ve oyun portföyü konsolidasyonunun bir parçası olarak Android tabanlı Legion mobil oyun telefonlarını sonlandırıyor. Oyun cihazları ve çözümlerinde bir lider olan Lenovo, oyun kategorisini form faktörlerinde ilerletmenin yanı sıra küresel oyun topluluğuna en fazla değeri getirebileceği yere odaklanmaya kararlıdır.”

Lenovo’nun bu kararında Legion serisi oyun telefonlarını Çin dışında satma konusunda hedeflerine ulaşamaması etkili olmuş gibi görünüyor. Başlangıçta Asus’un ROG ekibinden çok sayıda çalışan transfer eden şirket, mobil oyun konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermişti.

Lenovo Legion serisinin son üyesini geçtiğimiz ağustos ayında tanıtmıştı

Şirketin Legion markasını taşıyan son telefonu olan ve serinin geneline kıyasla daha alt segmentte konumlanan Y70 geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılmıştı. En son amiral gemisi Y90 ise 2022’nin şubat ayında çıkmıştı.

Lenovo Legion serisi oyun telefonlarının fişini çekse de, bir oyun telefonu arayanlar için seçenek sunan şirketler hâlâ mevcut. Asus ROG serisi akıllı oyun telefonlarıyla bu grupta başı çekerken, Nubia da Red Magic serisiyle oyunculara sesleniyor. Xiaomi de Black Shark markasıyla oyun telefonları çıkarsa da, şirketin bu birimin iş gücünde belirgin bir kesintiye gittiği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER