Teknoloji

Lenovo Legion’ın pili 30 dakika içinde tamamen dolacak

lenovo legion pro

Lenovo Legion, 22 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefon, en azından bir süreliğine, “piyasadaki en hızlı şarj sistemine sahip telefon” unvanını da taşıyacak. Legion’ın pili, Lenovo’nun 90W “Twin Turbo” sistemiyle doldurulacak.

Lenovo’dan verilen bilgiye göre, bu teknoloji sayesinde Legion’ın 5000 mAh kapasiteli pili sadece 30 dakika içinde tamamen dolacak. Tıpkı diğer hızlı şarj kurulumlarında olduğu gibi, Twin Turbo’da da iki hücreli bir bataryayla yüksek şarj hızlarına ulaşılıyor.

Lenovo, gücü kontrol altında tutmak için Legion’ın pil sistemine 16 adet güvenlik noktası yerleştirmiş. Telefonda bir altta diğeri de kenarda olmak üzere iki adet USB-C girişi bulunuyor ve kullanıcılar oynadıkları oyuna uygun olarak iki girişi de şarj için kullanabilecek. Bu noktada Legion’ın “yatay” kullanım için optimize edildiğini belirtmekte fayda var.

Lenovo Legion yenileme hızı 144Hz olan bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Lenovo’dan yapılan paylaşımlarda akıllı telefonun güçlü hoparlör sistemine dikkat çekilirken, açılır ön kamera mekanizmasının kenara yerleştirilmiş olması da ayrıca göze çarpıyor. Legion’da Snapdragon 865 Plus işlemcinin bulunacağı da şimdiden bilinenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER