Teknoloji

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook OLED ile yenileniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo, geçtiğimiz yıl tanıttığı Chromebook Duet’in yeni versiyonunu gözler önüne çıkarttı. Yeni versiyon Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook adını taşıyor. IdeaPad Duet 5 Chromebook’ta işlemcinin yenilenmesi ve 13.3 inç OLED ekranın tercih edilmesi en önemli değişiklikler olarak öne çıkıyor.

Lenovo’dan yapılan açıklamaya göre; Duet 5, Duet serisine yapılacak pek çok eklemenin ilki olma özelliğini taşıyor. Şirket, çıkarılabilir tasarım dilini farklı fiyat noktalarına götürmeyi amaçlıyor. Lenovo şu an için 10.1 inçlik Duet’i satmaya devam edecek.

OLED ekran, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor. Lenovo, bu panelin standart bir LCD panele kıyasla yüzde 70 daha az mavi ışık yaydığına dikkat çekiyor. Şirket kullanıcılarına “inanılmaz eğlence deneyimleri” yaşatmayı da vadediyor. OLED panel, PC pazarında bir lüks belirteci olarak değerlendiriliyor. ABD’de 429.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olması da IdeaPad Duet 5 Chromebook için önemli bir avantaj olarak görülüyor.

lenovo ideapad chromebook duet 5IdeaPad Duet 5 Chromebook, Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 işlemciyle gelecek. Giriş seviyesi cihazlar için tasarlanan bu işlemci, Galaxy Book Go’da da kullanılmıştı. Değerlendirmelerde bu işlemcinin yavaş olduğu söylense de, Chrome OS’in Windows’a kıyasla daha az güç talep ettiğini söylemek gerekiyor.

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook, ekim ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER