Teknoloji

Lenovo dört arka kameralı bir akıllı telefonun işaretini verdi

lenovo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P20 Pro, üç arka kameralı ilk akıllı telefon olarak geçtiğimiz mart ayında resmiyet kazanmıştı. Samsung’un 11 Ekim’de tanıtacağı Galaxy A9s ile birlikte arka kamera sayısını dörde çıkarması ve rekabeti başka bir seviyeye çıkarması bekleniyor. Lenovo tarafından yapılan yeni bir paylaşım, Samsung’un bu konuda yalnız olmayabileceğini gösteriyor.

Söz konusu paylaşım, Lenovo’nun başkan yardımcısı Chang Cheng tarafından yapıldı. Çin’in popüler sosyal ağı Weibo‘da yayınlanan fotoğrafta üzerinde dört lens bulunan kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyor.

Paylaşımda görülen modül, akıllara Huawei Mate 20 Pro’da yer alması beklenen kamera modülüne bir hayli benziyor. Mate 20 Pro’daki modülde üç lens ve bir flaşın bulunması öngörülüyor. Lenovo imzalı modülde ise flaşın yerinde ekstra bir lens görülüyor.

Yapılan sosyal medya paylaşımı, Lenovo’nun dört arka kameralı bir telefon hazırlığı içinde olduğunu gösteriyor. Ancak Lenovo daha önce de bu yönde planları olduğunu gösteren bazı paylaşımlar yapmıştı.

Chang Cheng geçtiğimiz mayıs ayında ise Z5’in tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olacağını ima etmiş, ancak bu ima gerçeğe dönüşmemişti. Dolayısıyla yapılan paylaşımlara karşı tedbirli davranmak gerekiyor.

Lenovo dört arka kameralı telefonunu ne zaman tanıtacak?

Lenovo pek somut olmasa da ipuçlarını verdiği dört arka kameralı telefonunun tanıtımı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak akıllı telefon pazarında ekim ayının oldukça hareketli geçeceği biliniyor. Lenovo’nun da bu rüzgarı kaçırmamak için kasım ayında bir duyuru yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER