Teknoloji

Lenovo yeni Android tabletiyle 5G deneyimini uygun fiyatla sunacak

lenovo tab m10

Lenovo uygun fiyatlı Android tablet arayanların aklına gelen ilk markalar arasında yer alıyor. Motorola’yı satın alarak Batı pazarlarındaki etkisini de artıran Çinli teknoloji devi, yeni tabletleriyle bu etkiyi kuvvetlendirmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Lenovo’nun tablet pazarındaki yeri Apple ve Samsung’un arkasında olarak değerlendirilebilir. Ancak uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için Lenovo biraz daha öne çıkıyor. Şirket yeni tabletiyle Apple ve Samsung’a karşı biraz daha kuvvetleneceğe benziyor.

Lenovo Tab M10 yeni bir cihaz olmasa da, tabletin 5G uyumlu versiyonu yeni bir cihaz. Google Play Console kayıtlarında görülen Lenovo Tab M10 5G’nin özellikleri, kullanıcıları orta segment bir Android tabletin beklediğini gösteriyor.

Standart Lenovo Tab M10’un kalbinde bulunan MediaTek işlemci 5G versiyonda yerini Qualcomm Snapdragon 690 5G’ye bırakacak. 4 GB olan RAM kapasitesinin ise 6 GB’a yükseleceği de Geekbench’in benchmark testinin sonucunda görülüyor.

Lenovo yeni Android tablet seçeneğinde 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü 10 inç ekrana yer verecek. Bu tabletin ne zaman resmiyet kazanacağı bilinmese de, sızıntılar resmi duyurunun çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER