Teknoloji

Lenovo AMD işlemcili yeni oyun bilgisayarlarını tanıttı

lenovo amd

Lenovo, AMD işlemcili yeni dizüstü oyun bilgisayarlarını gözler önüne çıkardı. Kullanıcıların önüne AMD Ryzen 4000 serisine kadar uzanan işlemci seçenekleri koyan Çinli üretici, uygun fiyatlar karşılığında yüksek performanslı oyun deneyimi vadediyor. Yeni bilgisayarlar Legion 5 ve IdeaPad Gaming 3 adını taşıyor.

Lenovo’nun yeni dizüstü oyun bilgisayarlarından ilki Legion 5. Şirket bu dizüstü bilgisayarın 15.6 inç ekranlı versiyonunu ilkbaharda çıkarmıştı. Yeni modelde daha büyük ekran isteyenlere 17.3 inç seçeneği de sunuluyor. 1080p çözünürlüklü ekran, 144Hz yenileme hızına sahip.

Tasarım itibarıyla daha küçük ekranlı versiyonuyla hemen hemen aynı noktada duran Legion 5, “minimalist” olarak tanımlanabilecek siyah bir kasayla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fanların belirginliği ve uzatılan alt bölüm, Legion 5’in oyun bilgisayarı imajını destekliyor.

lenovo amd
Lenovo Legion 5

Legion 5’in girişlerinin büyük kısmı dizüstü bilgisayarın arka tarafında yer alıyor. RJ45 Ethernet girişi, USB-C girişi, iki adet USB-A girişi, HDMI 2.0 girişi, güç jakı ve Kensington kilidi yuvası Legion 5’te kullanıcıları karşılıyor. Dizüstü bilgisayarın sol kenarında ekstra bir USB-A girişi ve mikrofon/kulaklık jakı yer bulunuyor.

Legion 5’te işlemci seçenekleri AMD Ryzen 7 4800H’ye kadar uzanıyor. Ekran kartında ise en üst seçenek Nvidia GeForce RTX 2060. Bellek kapasitesinde en üst konfigürasyonda 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM bulunuyor. Maksimum dahili depolama alanı seçeneği ise 1TB PCIe SSD.

Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5’te de şirketin True Strike klavyesi bulunuyor. Kullanıcılara 7,5 saatlik bir pil ömrü vadeden Lenovo, Rapid Charge Pro teknolojisiyle de pilin 30 dakika içinde yüzde 50 doluluk oranına ulaşacağını belirtiyor. Tam dolum süresi ise 2 saat olarak gösteriliyor.

lenovo amd
Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo’nun yeni dizüstü oyun bilgisayarlarının ikincisi ise IdeaPad Gaming 3. Bu bilgisayarda 15.6 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. Legion 5’e kıyasla daha minimalist görünen IdeaPad Gaming 3’te girişler dizüstü bilgisayarın sol kenarında yoğunlaşmış. Burada güç jakı, RJ45 Ethernet, HDMI 2.0 USB-A, USB-C girişileri ve mikrofon/kulaklık jakı yer alıyor. Sağ tarafta ise ekstra bir USB-A girişi bulunuyor.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 de AMD Ryzen 7 4800H işlemci seçeneği sunuyor 

IdeaPad Gaming 3, ekran kartı konusunda Legion 5’in bir adım gerisinde kalıyor. Burada sunulan en güçlü seçenek GeForce GTX 1650Ti. İşlemci konusunda ise bu fark kapanıyor. Bu modelde de kullanıcılar AMD Ryzen 7 4800H işlemciyi tercih edebiliyor. Maksimum RAM kapasitesi 32 GB 3200 MHz DDR4 olan dizüstü bilgisayarın depolama alanı seçenekleri ise 1TB PCIe SSD’ye uzanıyor.

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo Ideapad Gaming 3 de 7 saate varan bir pil ömrü vadediyor. Rapid Charge desteğiyle dizüstü bilgisayarın pili 1 saat içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşsa da, bunun için ayrıca satılan 135W adaptöre sahip olmak gerekiyor.

Lenovo AMD işlemcili dizüstü oyun bilgisayarlarından ilk olarak IdeaPad Gaming 3’ü çıkaracak. Bu bilgisayar yurt dışında bu ay içinde 659.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Legion 5 ise eylül ayından itibaren 1089 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER