Teknoloji

Lenovo Air 13 Pro MacBook Air’a rakip olacak

lenovo air 13 pro

lenovo air 13 proGeçen hafta Xiaomi, MacBook Air’a rakip olan dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirmişti. Şimdi de Lenovo elindeki koz sahaya sürüyor. Lenovo Air 13 Pro gibi “yaratıcı” bir isme sahip olan Windows 10 dizüstü bilgisayarı teknik özellikler bakımından Xiaomi’nin Mi Notebook Air’ı ile hemen hemen aynı görünüyor.

13.3 inç Full HD ekrana sahip olan Lenovo Air 13 Pro’da Intel Core i5 veya i7 Skylake işlemci seçenekleri bulunuyor. 512 GB’ye kadar SSD, 8 GB’ye kadar RAM, 2 GB Nvidia GeForce GTX940MX GPU, parmak izi okuyucusu başlıca özellikler arasında yer alıyor.

Dikkat çekmemiz gereken bir nokta var, o da bu dizüstü bilgisayarın şu an için sadece Çin’de çıkacak olması. İki farklı versiyon mevcut: İlk versiyonda 4 GB RAM, 256 GB SSD ve Core i5 işlemci bulunuyor. Diğerindeyse 8 GB RAM, 512 GB SSD ve i7 işlemci bulunuyor. Air 13 Pro’nun her iki versiyonu da 750 dolara karşılık gelen bir fiyattan ön siparişe sunuluyor. Ancak her iki bilgisayar da satışa sunulduğunda, daha düşük profilli model için 827 dolar, diğer için de 1052 dolara karşılık gelen fiyatlar biçiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER