Teknoloji

Lenovo 5G destekli telefon çıkaran ilk üretici olmayı amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo 5gAkıllı telefon pazarında pek çok üretici, katlanabilir telefon üretme hedefine kilitlenmiş gibi görünüyor. Ancak pazarı bekleyen ilkler sadece katlanabilir telefonla sınırlı kalmayacağa benziyor. 5G bağlantısını destekleyen ilk telefonu çıkarma konusunda da iddialı bir yarışın yaşanması muhtemel görünüyor. Çinli Lenovo 5G telefon çıkarma konusundaki yarışın iddialı tarafları arasında yer alıyor.

Daha önce başka üreticiler de 5G bağlantısını destekleyen bir akıllı telefon çıkarma yönündeki planlarını ve bu konuda bir ilk olmaya yönelik isteklerini ortaya koymuştu. Ancak Lenovo’nun niyet beyanı, rakiplerininkine kıyasla biraz daha fazla detay içeriyor.

Şirketin başkan yardımcısı Chang Cheng, 5G destekli ilk telefonu çıkaracaklarını belirtirken, bu cihaza dair başka bir detay daha verdi. Cheng, telefonda Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga setini kullanacaklarını belirtti. Henüz resmen duyurulmayan Snapdragon 855’in geniş ölçekli üretiminin haziran ayında başladığı iddia edilse de, bu konuda Qualcomm’dan şimdilik bir doğrulama gelmiş değil.

Amiral gemisi olarak konumlandırılacak bir telefonda Qualcomm Snapdragon 855’in tercih edilecek olması kulağa pek şaşırıtıcı gelmiyor. Lenovo 5G destekli telefonunu 2018’in sonlarında veya 2019’un başlarında duyurmayı planlıyor. 5G şebekesinin nimetlerinden yararlanmak içinse 2019’u beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER