Teknoloji

Leica Q2 resmi duyuru öncesinde ortaya çıktı

leica

Leica Q‘nun çıkışının üstünden neredeyse 4 yıl geçmiş durumda. Fotoğraf makinesinin halefinin de 6 Mart itibarıyla tanıtılması bekleniyor. Leica Q2 adını taşıyan cihaz, resmi duyuru öncesinde internete sızdı. Fotoğraf makinesine ait fotoğraflar, Nokishita sitesi tarafından yayınlandı.

Sızan fotoğraflara bakıldığında Q2’nin tasarım bakımından selefi Q’dan pek fazla uzaklaşmadığı görülüyor. Sadece yeni Q2 logosunun eklenmesi gibi küçük kozmetik değişikliklerin yapılmış olması göze çarpıyor. Görsellerde fotoğraf makinesinin üstünde su damlacıklarının olması, Leica Q2’nin kasasının suya dayanıklı olacağının ipucu veriliyor.

leica q2

Leica Rumors sitesinin haberinde ise Q2’nin getireceği esas yeniliklerin içinde olduğu belirtiliyor. Sensör çözünürlüğünün 24 megapikselden 47 megapiksele çıkacağı ve Q2 ile 4K çözünürlüklü video kaydının yapılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak sızan fotoğraflardan bu özellikleri doğrulamak mümkün olmuyor.

Leica Q üretim kalitesini, tasarımı ve fotoğraf kalitesini otomatik odaklama ve Wi-Fi gibi modern özelliklerle başarılı şekilde birleştirmesiyle dikkat çekmişti. Leica Q2 de bu başarılı formülü muhafaza edecek gibi görünüyor. Bu beklentinin doğru çıkıp çıkmayacağı ise önümüzdeki ay itibarıyla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER