Manşetler

Leica Q2 full-frame kamera ile 47 megapiksel fotoğraf ve 4K video imkanı

leica q2

Leica, 2015 yılında çıkarmış olduğu Q adlı kamerasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Q, şirketin ünlü ve yüksek kaliteli lenslerinin avantajından yararlanan kompakt bir full-frame kameraydı. Leica, bu ürünün devamını yeni bir modelle getiriyor, Leica Q2’yi sunuyor.

Q2 aynı basit formülü alıyor. 28mm f/1.7 sabit prime lense sahip, ancak 47.3 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü bir sensör barındırıyor ve en sonunda 4K video çekim imkanı sunuyor. Aynı zamanda kendi sınıfında suya ve toza dayanıklı ilk ürün olma özelliğini de taşıyor.

Bunun yanı sıra ufak tefek eklemeler de mevcut. Örneğin yeni eklenen 3.68 megapiksel OLED vizör var ve bununla final çekimin ön gösterimini daha doğru biçimde yapmak mümkün olacaktır. Saniyede 10 kare hızında sürekli çekim ve 0.15 saniyenin altında otomatik odaklama imkanı da kameranın yetenekleri arasında yer alıyor.

Leica Q2 yakınlaştırma efekti de oluşturabiliyor

Leica yeni sensörüyle bir tür yakınlaştırma imkanı da sunuyor. Q2’de yer alan seçenekle nesneyi kesmek ve 35mm, 50mm veya 75mm’lik odak uzaklıklarını taklit etmek mümkün oluyor. Bu durumda kaliteden ödün vererek daha yakın görünen çekimler elde edilebiliyor. Tabii ki, daha fazlasını sahnede görmek isteyenlerin tercihi 28mm’lik orijinal görüntü olmaya devam edecektir.

Leica Q2 satışa çıktı, ancak 4995 dolar, yani 27 bin TL seviyesindeki fiyatıyla herkesin rahatlıkla satın alabileceği bir ürün gibi görünmüyor. Eğer bir Leica markası tutkunuysanız ve bütçeniz yeterliyse işler değişebilir.

İLGİLİ HABERLER