Teknoloji

Leica M serisini büyütmeye devam ediyor

leica m-e (typ 240)

Leica M serisini yeni seçeneklerle genişletmeye devam ediyor. Bu seçeneklerin en yenisi, serinin diğer üyelerine kıyasla daha uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor. Leica M-E (Typ 240) adını taşıyan yeni model, kompakt telemetre tasarımını ve 24 megapiksel çözünürlüklü tam CMOS sensörünü muhafaza ediyor. 3 bin 995 dolarlık fiyat etiketi yüksek olsa da, Typ 240 Leica’nın portföyünün geneline kıyasla daha uygun bir seçenek profili çiziyor.

Typ 240 ile saniyede üç kare yakalamak mümkün oluyor. Maksimum ISO değeri ise 6400’de kalıyor. Fotoğraf makinesinin düşük ışık performansının çok yüksek olması beklenmese de, tam çerçeve sensörün varlığı sayesinde genel performansın yüksek olması muhtemel görünüyor. Leica’nın yeni fotoğraf makinesiyle 1080p çözünürlüklü video kaydı yapılabiliyor. Akıllı telefonların bile 4K video kaydı yapabildiğini düşününce 1080p video kaydı özelliğinin biraz hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir.

Leica M-E (Typ 240), 25 Temmuz itibarıyla satışa sunulacak. Lumix S1 gibi daha uygun fiyatlı seçeneklerin varlığı Typ 240’ın işini biraz zorlaştırsa da, Leica markasının gücünün bu durumu tersine çevirmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER