Teknoloji

Leica L1 ve L2 modelleriyle saat pazarına merhaba diyor

leica l1
Leica L1

Leica denince herkesin aklına ilk olarak üst kalite fotoğraf makineleri gelse de, şirketin markasını daha başka pek çok üründe görmek mümkün. Markasının kullanım lisansını başka üreticilere vermekten çekinmeyen şirket, bu sayede adını kulaklıklarda ve çantaların üzerinde bile göstermeyi başarmıştı. Leica L1 ve L2 adını taşıyan ve tamamen kendi tasarım ile mühendislik çalışmalarının ürünleri olan saatlerle kendisi için yeni bir pazarın daha kapılarını açıyor.

İlk bakışta Leica’nın saatlerinde sade ve minimalist bir tasarımı tercih ettiği görülüyor. Siyah kadranın üzerinde beyaz ibre ve göstergelerle bir zıtlık oluşturulurken, saatin ayarlarının yapıldığı ana butonun üzerindeki kırmızı yakut da Leica için bir tür imza niteliği taşıyor.

Her iki saatte de Leica’nın projede işbirliği yaptığı bir diğer Alman şirketi Lehmann Präzision GmbH tarafından geliştirilen manuel dönemeç hareket mekanizması bulunuyor. Gece/gündüz göstergesi bulunan Leica L2’nin ekranına ikinci bir zaman dilimini daha eklemek mümkün oluyor.

Leica L2

Leica L1 ve L2 önümüzdeki sonbaharda satışa sunulacak. Saatlerin fiyatları konusunda şimdilik bir açıklama yapılmasa da, Leica L1’in fiyatının 10 bin avronun altında olacağının sözü Leica tarafından verilmiş durumda. 2018’de her iki saatten de 400’er adet üretileceği belirtilirken, Leica L2 için 18 karatlık roze altın kasaya sahip bir versiyon da üretilecek. Bu modelde kırmızı kadran kullanılacak. L1’in de kırmızı kadranlı br modeli kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER