Teknoloji

Leagoo S9 iPhone X klonu bir Android telefonu

leagoo s9 iphone xiPhone X’un 6000 TL’nin üstündeki satış fiyatı ortalamaların epey üstünde. Ancak aynı durum dünyanın diğer noktalarında, hatta ABD’de bile geçerli. 999 dolardan başlayan fiyatlar bu ülkedeki tüketiciler tarafından da epey yüksek bulunuyor. Leagoo adlı, adını daha önce duymadığımız bir Çinli üretici bu durumu kendisine fırsat bilmiş gibi görünüyor.

Leagoo’nun en son telefonu olan S9, Apple’ın amiral gemisi telefonu iPhone X’un tasarımından izler taşıyor. O kadar ileri gidiyor ki, iyice inceltilmiş ekran çerçevelerini ve hatta ekranın üst kısmında bulunan ve iPhone X’un simgesi hâline gelen çentiği bile barındırıyor. Bu arada Leagoo’nun, telefonuna S9 adını vererek Samsung’un önümüzdeki birkaç ay içinde çıkarmasını beklediğimiz Galaxy S9 modelinin ününden de bir parça koparmak istediğini görüyoruz.

Leagoo S9’un 999 dolarlık iPhone X’un tasarımını ve görünüşünü onun üçte birinden daha az bir fiyattan sunduğunu görüyoruz. Şirket bu telefonun 300 dolarında bir fiyata sahip olduğunu söylüyor. Ancak bu fiyat karşılığında elde edilen özellikler orta seviyede; S9’da Qualcomm’un orta segment Snapdragon 670’e rakip oaln MediaTek P40 işlemci, 6 GB RAm, 128 GB dahili hafıza bulunuyor. 5.85 inç AMOLED panel kullanılırken arkada yer alan 16 megapiksel çözünürlüklü kameralar da iPhone X’da olduğu gibi düşey yönde yerleştirilmiş.

Leagoo S9 ile ilgili çok fazla bilgi yok, çünkü bu telefon henüz resmi olarak duyurulmadı. Ancak ortada The Verge sitesine gönderilmiş çeşitli fotoğraflar var ve bunlardan da telefonun bir iPhone X klonu açık şekilde görünüyor. Leagoo, Apple’dan farklı olarak arka yüze bir parmak izi okuyucusu eklemiş. Bu arada, Apple’ın telefonundan farklı olarak, ekranın altındaki çerçeve alanı biraz daha kalın görünüyor.

Geçmişte Çinli üreticilerin iPhone klonlarını ürettiğine sıklıkla tanık olmuştuk. Ancak son zamanlarda bu ülkenin üreticileri orijinal tasarımlarla karşımıza çıkıyordu. Leagoo sayesinde eski günleri yeniden hatırlamış olduk. Bakalım, diğer üreticilerden de çentik barındıran ekran tasarımları gelecek mi, zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER