Teknoloji

LastPass güvenilir arkadaşlara şifre kurtarma imkanı veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lastpass-070116

Öldüğünüzde şifrelerinize ne olacak? Bu hileli bir soru ve çoğu güvenlik sisteminin baştan sildiği bir ihtimal. Ancak LastPass’in bu soruya yeniden tasarlanan 4.0 numaralı versiyonu ile bir cevabı bulunuyor. Diğer çeşitli güvenlik sistemlerinde yer alan “güvenilir arkadaş” özelliklerine benzer bir özellik sunan LastPass, bunu ölüm veya aciz durumda kalma senaryolarında kullanım için özelleştirmiş.

Şirket konuyla ilgili olarak yaptığı duyuruda, hiçbirimizin sevdiklerimizi arkamızda ihtiyaç duyabilecekleri şifrelere erişimden mahrum bırakmak istemeyeceğimizi söylüyor, ev kredisi ödemede veya kredi kartı faturalarını yönetmede önemli şifrelere ihtiyaç duyulabileceğini ekliyor.

“Acil Erişim” olarak adlandırılan yeni sistem, şifrelerinize erişim talebinde bulunabilecek belirli güvenilir e-posta adresleri belirlemenize izin veriyor. Eğer bu e-posta adreslerinden herhangi bir tanesi erişim talep ederse, LastPass kullanıcıyla iletişime geçecek ve ön ayar bekleme periyodunu başlatacak. Eğer bekleme süresi sonunda kullanıcı cevap vermezse, şifreler çevrilecek ve güvenilen arkadaşa hesaba tam erişim yetkisi verilecek.

Yüksek güvenlik gerektiren durumlar için bu, bir felaketin olmasını beklemek gibi görünüyor. Ancak söz konusu özelliğin kullanımının tamamen isteğe bağlı olduğunu ve kullanıcılar istemedikleri takdirde açılmayacağını söylemek gerekiyor. Bu özelliği etkinleştiren kullanıcıların güvenilen arkadaşlarını dikkatli seçmeleri ve mümkün olduğu kadar az tutmaları ve uzun bekleme periyotlarını tercih etmeleri yararlarına olacaktır. Eğer size bir şey olursa, e-posta adresinizi kontrol etmek için zaten aceleniz olmayacak.

İLGİLİ HABERLER