Eğlence

Las Vegas’ın kalbinde yeni bir ikon: The Sphere

las vegas the sphere

Las Vegas, lüks otelleri, kumarhaneleri ve şaşaalı gösterileri ile bilinirken, şimdi de yeni bir simgeye ev sahipliği yapıyor: The Sphere. Yaklaşık 112 metre yüksekliğindeki bu devasa küre, sıra dışı tasarımı ve milyonlarca LED ışığıyla şehrin göz kamaştırıcı gece manzarasına ayrı bir boyut kazandırıyor.

İlk gösterisini geçtiğimiz salı gecesi gerçekleştiren The Sphere, 580.000 metrekarelik dev ekranında 1.2 milyon LED ışıkla süslenmiş animasyonları izleyicilere sundu. Gösteride havai fişekler, Amerikan bayrağı, Ay ve hatta dev bir göz küresi animasyonlarıyla izleyenleri hayran bıraktı.

Ancak bu devasa kürenin sunduğu sadece büyüleyici bir dış ekran değil. Kürenin içinde 18.000 kişilik bir tiyatro, muazzam bir 16K çevresel LED ekran barındırıyor. Bu muhteşem yapıyı inşa etmek, Sphere Entertainment’a 2 milyar dolardan fazla mal oldu.

Kuruluşa göre, bu dev ekranın LED yüzeyindeki her bir “puck” 8 inç aralıklarla yerleştirilmiş ve her biri 256 milyon farklı rengi gösterebilen 48 LED diyotu içeriyor. The Sphere henüz resmi olarak açılmamış olsa da, dış yüzeyini aydınlatmaya devam ediyor. Önümüzdeki eylül ayında, dünyaca ünlü grup U2’nun sahne alacağı ilk gösteriyle kapılarını izleyicilere açacak.

Henüz içeriye girilemese de, dış yüzeydeki gösterileri görmek bile oldukça heyecan verici görünüyor. Vegas siluetine karşı ne kadar garip bir gelecekteymişiz gibi göründüğünü görmek ise ayrıca ilgi çekici görünüyor. TikTok, Twitter ve YouTube kullanıcıları, The Sphere’in ilk gösterisini kaydederek bu eşsiz anı orada olamayanlarla paylaştı. İşte birkaç örnek:

@spherevegas A Fourth of July event like only #SphereVegas ♬ original sound – Sphere
@day_amazing Las Vegas MSG Sphere inaugural show for the 4th of July. #lasvegas #msgsphere #4thofjuly #trending #fyp #vegastok ♬ original sound – day amazing
@perezhiltonlasvegas Hello, world!!! Video via @mwarchala. #MSGsphere #SphereVegas #Sphere #TheSphere #LasVegas #Vegas ♬ original sound – Perez Hilton
@keetasimone Sphere Vegas made its official debut tonight July 4th with none other than the all seeing eye 👁️ Cameras that make up the almost 360° experience are 40x 4k with 8 patents pending, and the audio is just as robust. Expect more of these immersive experiences coming to sin cityas Universal Studios is set to open a massive horror house next door to Area 15!! #area15 #universialstudios #vegastiktok #spherevegas #vegaslocal #whattodoinvegas #fyp #vegaslife ♬ Star Spangled (Bass Boosted) – SNC
@letslasvegas OKAY HERE IS MORE OF THE MSG SPHERE BECAUSE I AN OBSSESSED WITH IT 🤩 #msgspherelasvegas #VEGASTOK #VegasStrip #VegasFun #VegasNight #LetsLasVegas ♬ Spider-Man 2099 (Miguel O'Hara) – Spider-Man: Across the Spider-Verse – Daniel Pemberton

The Sphere ile Las Vegas’ta yeni bir dönem başlıyor

The Sphere, sadece bir yapıdan çok daha fazlasını temsil ediyor: Bu devasa küre, teknoloji ve eğlence dünyasının nereye doğru ilerlediğinin çarpıcı bir göstergesi. Eylül’deki resmi açılışının ardından The Sphere, hem içeride hem de dışarıda izleyenlere unutulmaz bir görsel şölen sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER