Teknoloji

LaCie’den yeni MacBook uyumlu USB-C destekli Porsche Design Mobile Drive

lacie-usb-c-porsche-design-mobile-drive-110315

LaCie her zaman Mac kullanıcılarını harici taşınabilir disklerle kendisine çekmeye çalışmıştır. Şirket her işi barındırdığı tek bir USB-C portu üzerinden yapmaya çalışan Apple’ın yeni MacBook’u için de fazla zaman kaybetmedi ve onun için geliştirdiği ürünü duyurdu.

LaCie’nin Porsche Design Mobile Drive altında sunacağı bu yeni model gelecek çeyrek yıl içinde satışa sunulacak; 500 GB, 1 TB ve 2 TB kapasiteli seçenekleri bulunacak. Fiyatla ilgili detaylar henüz açıklamadı, ancak Apple’ın en yeni Mac bilgisayarı için çıkarılmış ilk harici sürücü olduğu göz önünde bulundurulursa, LaCie’nin mevcut modellerinden daha fazla para istemesini bekleyebiliriz.

En azından LaCie’nin taşınabilir harici diskini kullanmak için bir adaptöre gerek olmayacak. Cihazın kutusunun içinden USB 3 ve USB 2 portları ile uyumluluk taşıyan bir adaptör de çıkıyor. Diğer çoğu LaCie ürünü gibi bu sürücü de alüminyum gövdeyle birlikte geliyor, ancak renk bakımından sadece gümüş renkle sınırlı kalınacak. MacBook’un uzay grisi veya altın renk seçeneklerine uygun bir renk bulunmuyor.

LaCie’nin söylediğine göre Porsche Design Mobile Drive saniyede 100 MB’ye kadar iletim hızlarına ulaşabiliyor. Bu da Thunderbolt mertebesinde hızlara ulaşılamayacağı anlamına geliyor. Ancak Apple’ın USB-C portunu tercih etmesi bunun bir sonucu.

LaCie’nin açtığı yoldan yakın zamanda Seagate, Western Digital ve diğer şirketlerin de girmesini, USB-C desteği barındıran taşınabilir sürücülerini duyurulmaları bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER