Kuzey Kore 2006 yılından bu yana dördüncü nükleer denemesini gerçekleştirdi. Hidrojen bombası denemelerinin yol açtığı sismik aktivite ilk olarak Güney Kore tarafından tespit edildi ve gece Türkiye saatiyle 4’te 5.1 şiddetinde yapay bir depremin meydana geldiği kaydedildi.
Diğer ülkelerdeki deprem araştırma merkezleri de anormalliklerden yola çıkarak bu depremin nükleer test kaynaklı olduğu kanısına vardılar. Japonya’nın ulusal meteoroloji ajansı depremin merkez noktasının sığ noktada olduğunu ve güçlü bir dalga formu barındırdığını söyledi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi de depremin merkez üssünün ülkenin Punggye-ri nükleer tesisinin çok yakınında olduğunu dile getirdi.
En son nükleer test 2013 yıında, Hoemun şehrinin yaklaşık 40 km. kuzeyindeki bir yeraltı tesisinde gerçekleştirmişti. Kuzey Kore elde etmeyi hedeflediği nükleer silah gücüyle rakiplerine gözdağı vermek istiyor, bu nedenle nükleer denemeleri politik amaç taşıyor.
Kuzey Kore denemeyi doğruladı
Ülkeden de nükleer denemeyi doğrulayan açıklama geldi. Resmi televizyon kanalı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin ilk hidrojen bombası denemesinin 6 Ocak 2016 saat 10’da başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.
Hepsiburada Satıcılı Seçili Casper Bilgisayarlarda Sepette %5 İndirim
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.









