Manşetler

Küresel PlayStation 4 satışları 30 milyonu geçti

sony ps now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-inceleme-00007

Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’ü 2013’ün sonlarında piyasaya sürmüştü. Japon elektronik devi, yaptığı son açıklamayla çıkış gününden 22 Kasım 2015’e kadar toplamda 30.2 milyon PS4 satışı gerçekleştirildiğini duyurdu. Sony, “PS4, PlayStation donanım tarihindeki en hızlı ve güçlü büyümeyi sergilemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Microsoft, bir yıldan uzun süredir Xbox One konsolunun satış rakamlarına ilişkin bilgi vermiyor. Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan son açıklamada, perakendecilere sevkedilen ürün sayısının 10 milyona yaklaştığı belirtilmişti. Ancak söz konusu veriyi, bugün yapılacak bir karşılaştırmada kullanmak kulağa pek mantıklı gelmiyor.

NPD tarafından düzenli olarak açıklanan rakamlar, PlayStation 4’ün Xbox One’ı Microsoft’un geleneksel olarak güçlü olduğu Kuzey Amerika pazarında sürekli olarak geride bıraktığını gösteriyor. Ancak bu durumda ara ara değişiklikler yaşanabiliyor. Örneğin, geçtiğimiz nisan ayında ve ekim ayında Xbox One, ABD’de en çok satılan oyun konsolu olmuştu. Ekim ayında yaşanan değişimde Halo 5: Guardians’ın çıkışının da etkili olduğu düşünülüyor.

PlayStation 4 ve Xbox One’dan neredeyse bir yıl önce piyasaya sürülen Nintendo Wii U ise 30 Eylül itibarıyla 10.73 milyon satış rakamına ulaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER