Teknoloji

Koray Birand’ın gözünden iPhone 15 Pro Max ile sinematik bir keşif: Japonya’daki kısa film serüveni

koray birand iphone 15 pro max

Türkiye’nin tanınmış moda fotoğrafçılarından Koray Birand, teknoloji ve sinematografi arasındaki sıkı bağlantıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Birand, Apple’ın son teknoloji ürünü iPhone 15 Pro Max ile Japonya’da çektiği etkileyici kısa filmi paylaştı. Film, baştan sona 4K Apple LOG formatında ve bu süreçte cihazın kamera kabiliyetlerini ön plana çıkaracak şekilde hazırlandı.

iPhone 15 Pro Max’in kamera yetenekleri Koray Birand’ın lensinden

Koray Birand, filmi çekerken görüntülerin yüzde 90’ını Blackmagic kamera programı ile H265 Apple Log formatında, kalan yüzde 10’unu ise iPhone’un kendi kamera programı ile ProRes Log olarak çektiğini belirtti. Blackmagic programını tercih etmesinin sebebi ise, Apple Log formatında H265 ile kaydederek depolama alanından tasarruf etmek oldu.

Apple’ın iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modelleri, A17 Pro çipi sayesinde yedi profesyonel lense eşdeğer özellikler sunuyor. 48 MP Ana kamera, bilişimsel fotoğraf teknolojileri ile 24 MP süper yüksek çözünürlük sunarak inanılmaz görüntü kalitesini, kullanışlı dosya boyutları ile depolama ve paylaşım için uygun hale getiriyor. iPhone 15 Pro Max, 120 mm lens ile 5 kat optik zoom özelliği sunarak, mobil fotoğrafçılık ve videografide yeni bir boyut açıyor.

iPhone 15 Pro Max, yakın çekimler, vahşi yaşam fotoğrafları ve hareketli anları daha uzaktan yakalama kapasitesi ile dikkat çekiyor. Cihazın Telefoto kamerası, yenilikçi tetraprizma tasarımı, birleşik optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme özelliğine sahip 3D sensör bazlı modül ile Apple’ın şimdiye kadarki en gelişmiş stabilizasyon sistemini sunuyor.

İLGİLİ HABERLER