Microsoft CEO'su Steve Ballmer bundan 26 yıl önce Microsoft'un Windows 1.0 için hazırladığı reklamlarda boy göstermişti. Bu reklamdan 26 yıl sonra, Ballmer bu kez CEO olarak Microsoft'un bir reklamında yine
Geçtiğimiz hafta Windows 8'in tanıtımını gerçekleştiren ve işletim sistemini yayınlayan Microsoft, uzun süredir merakla beklenen mobil işletim sistemi Windows Phone 8'in de resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Windows Phone 8 işletim sistemi
Microsoft, yayınlanmasına çok kısa bir süre kalan Windows Phone 8'in üstündeki örtüyü kaldırmaya başlamış durumda. Şirket, Windows Store'da yeni cihazlarla Windows Phone 8'in uyum içinde çalışmasını sağlayacak uygulamayı yayınladı. Windows
Mobil cihaz satışları artarken, klasik bilgisayar satışlarının düştüğü pek çok kişinin malumu. PC satışlarının 11 yılın sonunda ilk kez düşmesi beklense de, yıl sonu itibariyle 1.5 milyar Windows işletim sistemli
Nokia, HTC ve Samsung'un Windows Phone 8 telefonlarını gördüğümüzü, ancak Microsoft'un bir diğer Windows Phone iş ortağı olan Huawei'nin şimdiye kadar sessiz kaldığını söylemiştik. Bunu söylerken Çinli şirketin internete sızan
2012'nin üçüncü çeyreğine ait sonuçları açıklayan Nokia, yılın dördüncü çeyreğine ilişkin beklentilerini de kamuoyu ve yatırımcılarla paylaştı. Bu çeyrekte Windows Phone 8 işletim sistemli yeni Lumia serisi akıllı telefonları kullanıcılarla
2012'nin üçüncü çeyreğine ait mali sonuçları açıklayan şirketler arasına Nokia da katıldı. Windows Phone ile girdiği yeniden yapılanma sürecinde son virajı alan ve Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlarını
Microsoft'un mobil işletim sistemi platformunun yeni sürümü Windows Phone 8'in bu ay sonunda lanse edilmesi ve bu işletim sistemini barındıran yeni cihazların en erken bu ay sonunda veya gelecek ayın
Microsoft; Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8 ve Xbox 360'ta kullanılacak olan yeni müzik servisi Xbox Music'i görücüye çıkarttı. Tüm dünyadan 30 milyon şarkıyı barındıracak olan servis için ücretsiz
Microsoft CEO'su Steve Ballmer Microsoft'un cihaz ve servislere doğru olan değişiminin ipuçlarını daha önce vermişti. Ancak, CEO tarafından hissedarlara gönderilen yıllık mektupta bu değişim ilk kez bu denli açık biçimde