EğlenceManşetler

Microsoft iTunes Cloud ve Spotify’a rakip olacak Xbox Music’i tanıttı

Microsoft; Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8 ve Xbox 360’ta kullanılacak olan yeni müzik servisi Xbox Music’i görücüye çıkarttı. Tüm dünyadan 30 milyon şarkıyı barındıracak olan servis için ücretsiz ve ücretli planlar mevcut olacak. Servisi reklamsız olarak kullanmak isteyenler aylık 9.99 dolarlık bir bedel ödeyecek. Xbox 360’ta gün itibariyle devreye giren servis Windows PC ve tabletlerde ise 26 Ekim itibariyle aktif hale gelecek.

Serviste erişilebilen şarkı sayısı ülkeye göre çeşitlilik gösterecek. ABD için bu rakamın 18 milyon olması bekleniyor. Servisin ücretsiz kullanım seçenekleri ise tüm platformlarda geçerli olmayacak. Xbox Music Pass için ödeme yapan kullanıcılar Xbox 360 üstünden video oynatmak için sınırsız erişime sahip olacaklar. Xbox Music Store üstünden şarkı satın almak da mümkün olacak. Xbox Music Pass sahipleri şarkıları satın almasalar dahi çevrimdışı oldukları zaman da dinleyebilecekler.

Windows PC ve tablet desteğinin ardından Windows Phone 8 desteği de sağlanacak. Ancak, bu platformda da ücretsiz bir plan bulunmayacak. Tıpkı Spotify’da olduğu gibi Xbox Music’te de mobil kullanıcılar servisten faydalanmak adına bir abonelik ücreti ödeyecekler. Microsoft’tan yapılan açıklamada servisin daha sonra iOS ve Android ile de uyumlu hale geleceği, ayrıca sosyal entegrasyonun da sağlanacağı vurgulandı.

Smart DJ özelliği sayesinde kullanıcılar belirledikleri bir sanatçı üstünden yeni bir çalma listesi oluşturabilecekler. Oluşturulan bu yeni çalma listesinde sınırsız geçme hakkı ve arkasından gelen listeye tam erişim mevcut olacak. Tara ve eşle sistemi sayesinde Microsoft iTunes Match’e de rakip olmayı hedefliyor. iTunes, iTunes Match sayesinde iTunes ya da diğer servislerden alınan şarkıları buluta taşıyabilmekte.

Microsoft’un, Spotify ve Pandora gibi müzik servislerine karşı sahip olduğu avantaj ise farklı platformlarda aynı anda olabilmesi. Xbox Music, Surface da dahil olmak üzere, yeni Windows bilgisayarlara önceden yüklü bir biçimde gelirken; Xbox 360 ve Windows Phone 8 sahipleri de 30 günlük bir deneme süresinin ardından servise tamamen sahip olabilecekler.

İlgili >> Xbox

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER