Manşetler

Microsoft Windows Phone 8 tanıtımını gerçekleştirdi

Geçtiğimiz hafta Windows 8’in tanıtımını gerçekleştiren ve işletim sistemini yayınlayan Microsoft, uzun süredir merakla beklenen mobil işletim sistemi Windows Phone 8’in de resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Windows Phone 8 işletim sistemi ile gelecek ilk cihazların tanıtımı ise Windows Phone 8’in resmi tanıtımından önce eylül ayı içinde Microsoft’un da desteği ile gerçekleşmişti. Microsoft’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte işletim sistemi işe birlikte gelen yenilikleri, uygulamaları kamuoyuna tanıttı.

Microsoft, Windows 8 için yeni Facebook, Twitter ve Skype uygulamalarını etkinlikte tanıttı. Yeni Facebook uygulaması ile Windows Phone 8 cihaz sahipleri kilit ekranından takvim etkinliklerine ve bildirimlerine erişebilecekler. Kilit ekranından Facebook’a fotoğraf yüklemek de bu yeni uygulama ile mümkün olacak. Microsoft’a göre bu uygulama daha önceki versiyonlarına göre çok daha gelişmiş bir performans sağlayacak. Yenilenmiş Twitter uygulamasında da aynı performans artışından bahsedilirken, uygulamanın yeni bildirim sisteminden faydalandığı da belirtildi. Windows Phone 8 için hazırlanan yeni Skype uygulaması ise tamamen arka planda çalışabilmesi ile dikkat çekiyor. Microsoft bu operasyon esnasında uygulamanın cihazın pil ömrünün azaltmadığının da altını çizdi.

Bu uygulamalara ek olarak, Microsoft Windows Phone 8 ile gelen bazı özelliklere de etkinlikte ayrı bir yer verdi. Bu yeni özelliklerden biri de çocukların ebeveynlerinin Windows Phone 8 cihazlarındaki favori oyun ve uygulamalarına ulaşmalarını sağlayan Kid’s Corner. Kid’s Corner’a cihaz kilitilyken de erişim mümkün olacak. Böylelikle ebeveynler çocukları için kilidi açmak zorunda kalmayacaklar. Kid’s Corner’da yer alacak oyun ve uygulamaları ise ebeveynler belirleyecek. Microsoft Windows Phone 8 ile birlikte People Hub’ı da geliştirerek Rooms isimli yeni bir özellik ekledi. Rooms ile kullanıcılar çeşitli paylaşılan servisleri gruplayabilecek ve burada saklanan verilere sadece davet edilen kişiler erişebilecek. Uygulamanın iPhone ile uyumlu olacağı belirtilirken, Android’e ilişkin bir açıklamada bulunulmadı. Windows Phone 8’in kamerasında yer alan otomatik yükleme özelliği ile de çekilen fotoğraflar otomatik olarak SkyDrive’a yüklenip buradan da sosyal ağlarda paylaşılabilecek.

Etkinlikte Windows Phone 8 cihazların piyasaya çıkışı tarihlerine ilişkin bilgi de verildi. Microsoft CEO’su Steve Ballmer ilk tur Windows Phone 8 cihazların bu haftasonu Avrupa’da satışa sunulacağını ve ay içinde de cihazların satışa sunulmaya devam edileceğini ifade etti. ABD için ise kasım ayının sonu işaret edildi.

İlgili >> The Verge, The Verge (2), The Verge (3)

İLGİLİ HABERLER