Microsoft, Windows işletim sistemini gelecek sürümüyle birlikte mobil cihazlara fazlasıyla uygun hâle getirmeyi amaçlıyor. Böylelikle Windows 8 ile çalışan tabletlerin Android ve iOS tabanlı rakiplerine göre rekabette avantaj kazanması hedefleniyor.
Microsoft'un aralarında tablet ve dizüstü bilgisayarların da bulunduğu Windows 8 cihazlarına dair donanım gereksinimlerini açıkladı. Bunların arasında CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonunun işinin başka bir tuş kombinasyonu tarafından yapılacak olması ve dokunmatik
Microsoft, Windows 8 ile sunacağı ReFS (Resilient File System - Esnek Dosya Sistemi) dosya sistemi hakkında detayları açıkladı. Sıfırdan geliştirilmiş olan ReFS, Windows tabanlı depolama alanları ve sistemlerinin bugünkü ve
Microsoft'un en son donanım sertifikasyon gereksinimleri Windows 8 ARM makinelerin alternatif işletim sistemlerini çalıştırmasını zor hâle getirecek. Microsoft, Güvenli Başlatma adı verilen ve işletim sistemlerine yüklenmelerine izin vermek için imzalı
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'i bu yılın ikinci yarısında çıkarması bekleniyor. Pocket-lint sitesi Windows'un halka ilişkiler direktörü Janelle Poole'un ağzından Windows 8'in ekim ayında çıkacağına dair bir söz almış.
Windows 8'in hem x86 hem de ARM tabanlı işlemcilerle çalışacağını biliyoruz. ARM tabanlı işlemciler konusunda önde gelen üreticilerden biri olan Qualcomm da Windows 8 cihazlarında çalışacak S4 yongasının gösterimini yaptı.
CES 2012, bu haftanın Teknoblog Haber Merkezi programında belirttiğimiz gibi üreticilerin Windows 8 tabletlerini görücüye sunduğu bir alan da olacaktı. Henüz ilk Windows 8 tabletlerin çıkmasına aylar olsa da, üreticiler
2013'ün ortalarında piyasaya çıkması beklenen Windows tabanlı ARM cihazların öncesinde böyle prototipleri çok görecek gibiyiz. Texas Instruments da CES 2012'de OMAP4470 işlemci üzerinde çalışan Windows 8 tablet prototipini sergiliyor. Microsoft'un
ASUS, 3G destekli Eee Pad Transformer Prime'ı mart ayında çıkaracağını duyurdu. Bununla birlikte ARM tabanlı Windows 8 tabletin bu yılın sonuna kadar çıkacağının ipuçlarını verdi. NetbookNws'in haberine göre ASUS'un elinde
Microsoft, geleek nesil masaüstü işletim sistemi Windows 8'deki Depolama Alanları özelliğiyle ilgili detayları paylaştı. Windows Ev Sunucusunda yer alan Sürücü Genişletme konseptini devam ettiren Depolama Alanları sisteme çeşitli boyut ve