Teknoloji

ASUS’tan 3G destekli Transformer Prime ve Windows 8 tablet yolda

ASUS, 3G destekli Eee Pad Transformer Prime’ı mart ayında çıkaracağını duyurdu. Bununla birlikte ARM tabanlı Windows 8 tabletin bu yılın sonuna kadar çıkacağının ipuçlarını verdi. NetbookNws’in haberine göre ASUS’un elinde önümüzdeki hafta içinde CES kapsamında tanıtacağı iki yeni tablet buluuyor. Bu arada 2012’nin ikinci yarısı için de iki yeni tablet planlanmış durumda.

ASUS, geçtiğimiz yılın sonlarında tanıttığı Tegra 3 tabanlı Transformer Prime‘ın 3G destekli versiyonunun çıkıp çıkmayacağı hakkında herhangi bir bilgi vermemişti. Ayrıca ASUS’un Almanya merkezi de bu tableti UMTS/HSPA tabanlı versiyonu için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirtmişti. Neyse ki, ASUS’un merkezinden yapılan bilgilendirmeyle birlikte işler biraz daha netleşti. En azından bu tabletin 3G versiyonunun yılın ilk çeyreği içinde çıkacağını biliyoruz. Herhalde 3G versiyonuyla birlikte Wi-Fi destekli Prime’da yer almayan GPS bağlantısı da geliyor olacaktır.

ASUS bu hafta içinde fotoğrafı ortaya çıkan 7 inç’lik tablet ile de gündemde yer etti. Bu tabletin CES 2012’de tanıtılması bekleniyor. Bu arada 10 inç’lik yüksek çözünürlüklü bir modelin de önümüzdeki hafta içinde tanıtılması olası. ASUS’un yöneticisi Samson Hu’ya göre Tayvanlı şirket yılın ikinci yarısında 10 inç’lik iki yeni model daha tanıtacak. Öte yandan, ASUS’un Windows 8 tabletler üzerine çalışan 150 kişilik güçlü bir ekibinin bulunduğu da belirtiliyor. Bu arada Windows 8’in ARM tabanlı versiyonunun 2013’ün ortalarına kadar hazır olmayacağına dair söylentilerin bulunduğu bir ortamda ARM tabanlı ASUS Windows 8 tabletin yıl sonuna hazır olacağına dair haberler duymak biraz şaşırtıcı oldu.

İlgili – Netbook News

İLGİLİ HABERLER