Microsoft'un bu ay içinde çıkması beklenen Windows 8 Consumer Preview (Tüketici Ön İzleme) sürümünde geleneksel Başlat düğmesini kaldırmak gibi cesur bir adım atacağı söyleniyor. Windows 95 ile birlikte hayatımıza giren
Microsoft, Windows 8'in "Consumer Preview" adını taşıyan, son kullanıcılara yönelik ön izleme sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket bu test sürümünün tanıtımına yönelik planlarını da açık etme başladı. Önümüzdeki günlerde Microsoft'un arama
Windows 8'in Metro kullanıcı arayüzü içinde yer alan Internet Explorer'da Adobe Flash gibi eklentiler bulunmayacak. Ancak Microsoft, eklentilerin kullanılmasına bir şekilde izin verecek. Şirket, eklenti kullanmak isteyen kullanıcıları Internet Explorer
Geride kalan çeyreğe ait finans raporunu paylaşan ARM'in CEO'su Warren East, mâli durumun detaylarının paylaşıldığı telekonferans oturumunda Windows 8 tabletlerin Android tabletlere karşı şansı olup olmadığıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.
Microsoft'un ARM tabanlı Windows 8 tabletlerde geleneksel Windows arayüzüne erişim izni vermeyeceği dedikoduları ortaya çıkmış ve bu durum Metro tarzı arayüzün ARM stratejisinin temeli olduğu yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. Microsoft,
Windows 8'i sensör desteği ve Metro kullanıcı arayüzü gibi eklentilerle mobil ortama daha elverişli hâle getiren Microsoft bu gelecek nesil işletim sistemi için sağlam bir dosya yönetim sistemi de hazırlıyor.
Windows 8'in Metro kullanıcı arayüzüyle çalışan Office 15'den mahrum kalacağı söyleniyor. Buna sebep olarak menüleri azaltılmış kullanıcı arayüzüne uygun görsel ayarlamaların yapılması için yeterli zamanın olmaması gösteriliyor. Başlangıçta Office 15'in
Microsoft'un Kinect tarzı hareket algılama teknolojisini Windows 8 tabanlı dizüstü bilgisayara getirip hem kullanıcı girişi deneyimini hem de oyun keyfini artırmayı hedefliyor. Ne var ki, batarya ile ilgili endişeler nedeniyle,
Microsoft'un gelecek nesil Office paketi dün itibariyle Teknik Ön İzleme Programı sürecine ulaştı. Yazılım devi şimdiye kadar yaptığı işleri kısıtlı sayıdaki üçüncü taraf müşterisiyle gizlilik anlaşması dahilinde paylaşmaya başladı. Office
Microsoft, Windows 8'in ARM versiyonunun kararlı ilk sürümünü şubat ayında yazılım geliştiricilerine dağıtabilir. Bu durumda daha önce çıkan ARM tabanlı cihazların 2013'ün ortalarından önce gelmeyeceğine dair dedikodular da doğru olmayabilir.